Strange lighting on displacements?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by DrSquishy, Jul 20, 2017.

  1. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
    The lighting on my displacement floors is very weird, as it suddenly darkens or brightens differently from bordering ones.
     
  2. Idolon

    aa Idolon the worst admin

    Messages:
    1,573
    Positive Ratings:
    4,676
    Are you running VRAD with -fast? Displacements will have dark borders between them if you are.
     
  3. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
    Nope
     
  4. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    341
    Do you have unecessary displacements beneath your displacements? Destroy them
     
  5. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
    I have checked and it doesn't seem like it
     
  6. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
  7. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    341
    Do those faces have the same lightmap size?
     
  8. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
    At first they weren't but I changed them to the same size
     
  9. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
  10. Diva Dan

    aa Diva Dan hello!

    Messages:
    857
    Positive Ratings:
    1,467
    First issue is you just don't have detailed prop shadowing. Try -staticproppolys in your compile options. Second issue is you have two displacements intercepting eachother. try to sew them if possible
     
  11. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
    Where would I put this? In the additional game parameters, or something in the 'expert' mode?
     
  12. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    341
  13. DrSquishy

    DrSquishy L10: Glamorous Member

    Messages:
    747
    Positive Ratings:
    256
    I got it working by completely remaking the bad displacement and it now works