Func_traintrack Problem

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by DisruptedHunter, Dec 6, 2012.

  1. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    Hey guys, I'm trying to make ice blocks float in a river a long with another prop go along a conveyor belt. I have func_traintrack and path_track set up according to a couple of tutorials. For some, reason when I'm testing my map, all the ice blocks (made from brushes) and my props (dynamic) are starting in a completely different area going along their given path_tracks. They are all not in different areas though, all func_traintracks are all huddled in the same spot.

    I checked their origin and the coordinates aren't saying that they are at the spot they are huddling around. Any suggestions on what I'm doing wrong?
     
  2. Idolon

    aa Idolon the worst admin

    Messages:
    1,576
    Positive Ratings:
    4,683
    fun_traintracks don't stay relative to the first path_track, and instead will teleport to it. Best thing I can recommend is parenting all of your func_tracktrains to something else that moves along a track, in order to preserve that relative position.
     
  3. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    4,497
    Yeah, path tracks are literally that: path tracks. You make the path where and how you want it.
     
  4. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    My problem is that both my traintrack and path_track are moving together though. My traintrack is moving perfectly along with the path_track, its just that they all are in a completely different area than I placed them in.

    I've tried parenting to different objects and for some weird reason, my traintrack and path_track are being loaded somewhere else.
     
  5. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    4,497
    Can we see some screenshots of what you're talking about in Hammer? Where the path tracks are, where the ice blocks are, what the properties of everything is.
     
  6. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    These are from Hammer with their original positions and preoperties

    [​IMG]

    Ingame screenshot where all tracktrains congregate to this location. They all follow the paths that I set up. I use to have a playerstart where they are, but I deleted that awhile ago and added another one somewhere else far from this area.

    Sorry for the low light, I'm messing around with the environment lighting at the moment.
     
  7. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    4,497
    Is your BSP actually compiling correctly? Run the compile log though http://interlopers.net/errors and see what it tells you. I don't really know what's wrong from those screenshots and the description, unfortunately.
     
  8. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    Everything is compiling correctly with no major errors.

    I just checked my log and these are the errors:

    error loading studio model "models/items/ammopack_large_c.mdl"!

    can't load skybox file skybox/sky_halloween to build the default cubemap!

    found a displacement edge abutting multiple other edges

    As far as I know, those aren't relating to my problem. I'm really stumped on this one