A rather serious problem

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Fogold, Jul 26, 2009.

  1. Fogold

    Fogold L2: Junior Member

    Messages:
    92
    Positive Ratings:
    7
    Earlier today, I seem to have got a problem with hammer. I added a few props and displacements earlier, and I compiled to see if there was any problems. However, when it finished,all the things I added for some reason weren't there. I checked back on hammer and it was all there. I tried recompiling, saving, adding all the things again, but to no avail. Am I missing something?
     
  2. grazr

    aa grazr Old Man Mutant Ninja Turtle

    Messages:
    5,436
    Positive Ratings:
    3,564
    Is this the first compile you have made of this map?

    It sounds like you made the mistake of converting brushes to displacements (which don't block vis) and formed a leak, and as a result the compile is failing, but loading up the older version of the map. Although we cannot be sure as your explination is fairly ambiguous.

    Could you try and get a screenshot in hammer, if you cannot get one ingame?
     
  3. eerieone

    aa eerieone

    Messages:
    1,009
    Positive Ratings:
    569
    check your compile-log via this error-checker LINK

    i bet all my fake money on an error in your bsp-compile
     
    • Thanks Thanks x 1
  4. Caliostro

    Caliostro L6: Sharp Member

    Messages:
    261
    Positive Ratings:
    110
    Yeah, I call a leak on this one.


    Always run your compile log through interloper's.
     
  5. A Boojum Snark

    aa A Boojum Snark Toraipoddodezain Mazahabado

    Messages:
    4,769
    Positive Ratings:
    5,531
    Leaks aren't fatal errors. You still get a BSP.
     
  6. Caliostro

    Caliostro L6: Sharp Member

    Messages:
    261
    Positive Ratings:
    110
    Well, I've had cases that, due to a leak, my previous version was getting loaded instead of the new one... That seems to be his issue, or maybe I missed something.
     
  7. A Boojum Snark

    aa A Boojum Snark Toraipoddodezain Mazahabado

    Messages:
    4,769
    Positive Ratings:
    5,531
    More than likely you had a different error, a fatal one, that was causing the leak as well. Something such as an unbounded volume.
     
  8. Fogold

    Fogold L2: Junior Member

    Messages:
    92
    Positive Ratings:
    7
    Ok, I decided to scrap that map, I had only done middle point, so it didn't matter too much. I tried the compile log checker but apparently no errors

    I started a new map. Guess what. Another serious problem! :thumbup:.

    This time, every time I try to test the map, it starts compiling, starts tf2 up, then just stays at the main menu. The compile log checker still says that there are no errors. I vaguely remember having this problem before, but I don't remember how I fixed it. There are no leaks in the map as far as I can tell. Any ideas?