So what would cause this?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Crash, Aug 19, 2012.

  1. Crash

    aa Crash func_nerd

    Messages:
    3,063
    Positive Ratings:
    4,548
    http://pastebin.com/X1TQv8vc


    Compiling the map in expert mode using the default HDR Full compile -final (slow!) settings. There are no problems found on the map using the problem checker. The last version compiled fine using these settings. What the heck did I break?
     
  2. Mr. Happy

    Mr. Happy L6: Sharp Member

    Messages:
    320
    Positive Ratings:
    144
    wat


    You are trying to compile a map that doesn't exist. Maybe? Maybe open it in Notepad and see if there is anything weird on the first line.
     
  3. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,901
    Using Hammer or VBCT? Usually I just close all folders/programs that have the file in it (Hammer, documents, etc) then open JUST VBCT or Hammer and run it. Works fine after that. Restart hammer if needed.
     
  4. henke37

    aa henke37

    Messages:
    1,832
    Positive Ratings:
    420
    Looks like the file extension of the vmf got lost somehow. Fix that.
     
  5. Crash

    aa Crash func_nerd

    Messages:
    3,063
    Positive Ratings:
    4,548
    Nothing that I can see odd about the first section of text, although I'm not confident I'd know if something was off anyway...

    Using Hammer. Restarted entire PC a few times, definitely SDK/ Hammer a bunch of times. No other programs open that aren't required to run Hammer. Still doesn't work, same error.

    Not sure what you mean by the file extension "got lost." It's still there.
     
  6. Crash

    aa Crash func_nerd

    Messages:
    3,063
    Positive Ratings:
    4,548
    Doesn't appear to be geometry related. Cordoned off different areas and even tried compiling with everything off and it still doesn't work. Other maps have no issues with the same compile options.

    Anything I should know about to just copy and paste the whole map into a new vmf?
     
  7. Crash

    aa Crash func_nerd

    Messages:
    3,063
    Positive Ratings:
    4,548
    Sorry for the triple post.

    Copied it over to a new vmf and it STILL doesn't want to compile using those settings. I have no idea what to try at this point...

    edit: VBCT spits out:
    Wat
     
    Last edited: Aug 19, 2012
  8. henke37

    aa henke37

    Messages:
    1,832
    Positive Ratings:
    420
    I meant that the file extension got lost on the command line for vbsp.
     
  9. Crash

    aa Crash func_nerd

    Messages:
    3,063
    Positive Ratings:
    4,548
    So it appears that the map wont compile on Normal with HDR enabled but it will compile on Normal without it. Same error as full compile before.

    Henke, I guess I'm still not sure what you mean. Especially in regards to "fix it."
     
  10. Crash

    aa Crash func_nerd

    Messages:
    3,063
    Positive Ratings:
    4,548
    Ok so I guess it worked now for some reason. I literally did nothing but change a few file names around, fail miserably and revert back to a copy I made before I tried changing it's name. That copy didn't work before.

    Hammer, stop that, you're drunk.

    http://pastebin.com/A2AMaR9x
     
  11. Boylee

    aa Boylee pew pew pew

    Messages:
    1,068
    Positive Ratings:
    630
    Hammer does this sometimes, usually when there's an error that vbsp hangs on early, i.e. before it even creates the bsp. There are a number of things that have caused this for me in the past, the ones that spring to mind are having a displacement tied to an entity or having a displacement with no rendered faces. I think it can also be caused by non-areaportal brushes being tied to an areaportal entity or a brush intersecting with a sky_camera entity. I can guarantee any of these are the cause but I think they are potential candidates.

    On the other hand I have had this happen at random, seemingly because hammer had a brainfart, and like your issue it somehow magically resolved itself. If it happens again try checking the errors I mentioned, if not then count yourself lucky! :D
     
  12. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,454
    Positive Ratings:
    234
    I actually got the same error - it happened after the MvM release - I put my post in the VBCT thread - but no solution.
     
    Last edited: Aug 20, 2012