Strange texture problem

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by squ1rrel, Mar 21, 2017.

  1. squ1rrel

    squ1rrel L4: Comfortable Member

    Messages:
    158
    Positive Ratings:
    72
    When in Hammer, this problem doesn't show but when compiled, the texture seems to spread out over where it's not meant to be. The part where the texture is actually meant to be (the brush) is solid however the part next to it (the problem) is not yet still shows the texture. All I can think of is that I have an error for multiple displacements touching each other or something like that. Sorry for the confusing description :/

    Pictures:
    Hammer
    In game 1
    In game 2

    Any help appreciated!
    Thanks in advance :)
     
  2. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,440
    Positive Ratings:
    1,192
    Check for invalid solids or microbrushes. They might be causing such.
     
  3. squ1rrel

    squ1rrel L4: Comfortable Member

    Messages:
    158
    Positive Ratings:
    72
    The compile log doesn't seem to show any of those symptoms. Compile checker didn't find anything related to that either?
    Not running vvis isn't a problem is it?
     
  4. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,440
    Positive Ratings:
    1,192
    It technically is a great problem, but doesn't seem to be what causes it.
    Try Alt-P - it's how you find invalid solids.
     
  5. squ1rrel

    squ1rrel L4: Comfortable Member

    Messages:
    158
    Positive Ratings:
    72
    None found... Just a load of overlay stuff.
     
  6. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,440
    Positive Ratings:
    1,192
    Hm, that's weird. Surely no microbrushes? I once made an ultra thin brush and in game it ended up taking much more area than supposed to.
     
  7. squ1rrel

    squ1rrel L4: Comfortable Member

    Messages:
    158
    Positive Ratings:
    72
    That would appear in the compile log right? Else I'm being blind x)
     
  8. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,440
    Positive Ratings:
    1,192
    If I remember corretly, it does something like Warning: microbrush!. But Interlopers checks for that too, so it doesn't seem to be the case.
    Your brush is likely broken? Try deleting the brush and remaking it.
     
    • Agree Agree x 1
  9. squ1rrel

    squ1rrel L4: Comfortable Member

    Messages:
    158
    Positive Ratings:
    72
    Ok, will try searching for it or just 'cover it up'. Thanks for the help.
     
  10. Micnax

    aa Micnax I maek map

    Messages:
    2,062
    Positive Ratings:
    1,396
    Can you walk on it in-game, or is it solid?
     
  11. Yabayabayaba

    Yabayabayaba L5: Dapper Member

    Messages:
    247
    Positive Ratings:
    73
    squirrel said in the first post that it is not.

    Try highlighting the space in 2d view and pressing enter, then unselect everything visible and see if anything remains
     
    • Thanks Thanks x 1
  12. Freyja

    aa Freyja ¯\_(ツ)_/¯

    Messages:
    2,879
    Positive Ratings:
    4,970
    Everytime I've seen this it's been caused by an invalid solid or microbrush.

    I strongly recommend remaking the brush and seeing if it still occurs.
     
    • Thanks Thanks x 1
    • Like Like x 1