Models not showing up - live server issue

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Kill_the_Bug, Oct 29, 2011.

  1. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    Hi,

    Some people noted that my canyon map was a little glitchy on a live server but I didn't get back any concrete info- so I tested it out by renting one since I didn't know if a released beta version would qualify for a game day play here and I didn't want to bug people.

    Sure enough - I found a glitch - not sure the issue is or why it's happening.

    1. Map worked beautiful on my local - all models were showing up - game play perfect.
    2. Connected to my server - worked great for a while with no issues - 1-2 map cycles
    3. Now the payload model (custom) including the other custom ones don't show up it says ERROR - however all the functionality of it is working - you can ride the ERROR around the map - in one case the ERROR was up in the air where I had the cart in hammer - none of the custom models aren't showing either for some reason
    4. When I go back to my local, my working models are no there - replaced with the ERROR word and the cart location is up in the air where I had it in hammer.

    Any ideas about what's going on? Why would it work on a local, then work on a live server, then break, then break on my local?

    I'm also getting a lot of this where I never had it before either:
    ICS static prop with no vphysics model! (models/props_mining/truss001b_256.mdl)
    SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/props_mining/truss001b_256.mdl)
    SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model! (models/goldheistmodel/goldcart-empty.mdl) <<< this is one of my custom models but it's not the payload/truck or key models I have in the map - this message has also just shown up - wasn't there before.

    Addon: Also My steam has been f'd up after the update - did a reinstall and I still can't get my games library to work either - If someone could helpp with this too I'd appreciate it (have defragged and verified all files already)
     
    Last edited: Oct 29, 2011
  2. ev149

    ev149 L1: Registered

    Messages:
    17
    Positive Ratings:
    24
    Did you package your models with your map? If not, any custom ones won't work.
     
  3. Rexy

    aa Rexy The Kwisatz Haderach

    Messages:
    1,795
    Positive Ratings:
    2,367
    You can ignore the SOLID_VPHYSICS static prop with no vphysics model!, if you wish, those are pointless.

    If you're using any custom content at all, it needs to be packed into the .bsp. You'll need pakrat.

    http://www.bagthorpe.org/bob/cofrdrbob/pakrat.html
     
  4. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,989
    Or PackBSP http://developer.valvesoftware.com/wiki/Packbsp

    Or Map Analyst http://developer.valvesoftware.com/wiki/Map_Analyst

    If you reinstalled Steam without backing up your tf/ folder, all your custom content may have been deleted, hence they ERROR models in Hammer.

    As for game days, you can put anything in a game day so long as it isn't a gimmick map. Alpha, beta, even very late stage maps are okay, though late stage maps might get passed up in favor of newer maps that need more testing.
     
    • Thanks Thanks x 1
  5. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    All the custom files folders etc were included in the file (ie. I took all the files and placed them into the zip file) - when you are saying the have to be "packed into the bsp" this attaches them somehow in to the code of it?
     
  6. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,989
    Putting them in a zip doesnt do anything, you need to pack them in so the files are part of the map itself. This is what makes some custom maps with a lot of custom content so large in filesize.
     
  7. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    I Love you guys - the pakrat has fixed it on my local - will try the server now.
     
  8. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    Ok - update for you.

    Your advice re the pakrat seems to be working great! :thumbup:

    What's happening now is texutres - everything great - but now it seems if all the cubmaps are no longer working - they were for about 36 hours now I'm geting the purple black issue happening - any ideas?
     
  9. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,906
    Purple/black... as in missing textures? As in... didn't pack them?
     
  10. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    Not 100% sure on that - it's the first time I used the program and I followed the tutorial found on this website - so I think I did it right.

    For example - spytech railing model was working - now had the purple black look on it - the railing works great on other maps that have it.
     
  11. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,989
    Are you building cubemaps?

    Are you running in full screen mode and alt tabbing?

    Are you building cubemaps and then renaming the file?

    Are you building cubemaps and then recompiling?
     
    Last edited by a moderator: Nov 2, 2011
  12. Trotim

    aa Trotim

    Messages:
    1,180
    Positive Ratings:
    995
    I really dislike maps that just leave these messages in the console log. At least have the decency to go to these props and disable collisions/set it to boundary.
     
  13. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,989
    Do you regularly open the console after a map loads to see the output? Are you for some reason obsessed with the message "Join to server successful. cp_map, 23/24 players"?
     
  14. Trotim

    aa Trotim

    Messages:
    1,180
    Positive Ratings:
    995
    It's a small thing, yes. Less so for server owners though. Likewise it only takes the mapper like half a minute tops to check the possible props so just do it, thanks. Nope, randomly insulting me doesn't excuse mappers being lazy (or not even knowing why the message is output)
     
  15. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,989
    I didn't insult you but I'm glad you construed as though I did since I should have
     
    • Thanks Thanks x 1
  16. Sel

    Sel Banned

    Messages:
    1,241
    Positive Ratings:
    1,119
    When I played this game I ran it with -developer enabled which shows console output while playing, I doubt I'm alone in this, and having it spammed with a message that is caused by a mapper's laziness is very far from a pleasant prospect.
     
  17. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,989
  18. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    Ok, if I wanted to be decent, just how would I find the offending parties? I have one of the longest payload routes in the world and some of the messages are regarding tracks. How do I separate the bad from the good?

    I didn't even see these until I loaded it onto a live test server.
     
  19. Sel

    Sel Banned

    Messages:
    1,241
    Positive Ratings:
    1,119
    That's not the point, the point is that some people do occasionally look at their consoles and the last thing they want to see is a billion errors cluttering up the output, especially if they're looking for some other information from the game.

    It is unacceptable to not fix these just because "they don't affect anything".
     
  20. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,472
    Positive Ratings:
    237
    The cubemaps were built - do I have to redo it again after I use Pakrat?