ent_fire stopped working?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Werewolf, Mar 11, 2017.

  1. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    As the title says, 'ent_fire' no longer works for me. I'm not sure why this has happened, but I can't fix it either.

    I have the following in my listenserver.cfg:
    Code:
    sv_cheats "1"
    sv_allow_point_servercommand "always"
    mp_waitingforplayers_cancel "1"
    tf_allow_player_use "1"
    net_graph "1"
    bot
    I also have '-dev' and '-allowdebug' in my compiler command line.

    I've had this config for years now and it's always allowed me to use cheat commands when testing a map. What I find odd is that I can still use 'noclip' command, just not 'ent_fire'.

    I'm not even sure why it's stopped working. If there had been a TF2 update recently then I'd chalk it up to a change in the update, but this started happening to me a couple days ago.

    So question is, does anyone have any idea whats happening and why, or how to fix it?
     
  2. MOCOLONI

    MOCOLONI L5: Dapper Member

    Messages:
    243
    Positive Ratings:
    60
    Is it a local or dedicated server you're trying the command on?
     
  3. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    Local, it's after compiling maps.
     
    Last edited: Mar 11, 2017
  4. Dr. Orange

    Dr. Orange L6: Sharp Member

    Messages:
    368
    Positive Ratings:
    278
    What is the exact input you're trying to fire?
     
  5. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    Well its any command, but today in particular I was trying to test an adjustment I had made to a named team_round_timer. In my case it's named "game_timer". The exact command I entered was:
    Code:
    ent_fire game_timer settime 306
    I was testing an output set to On5MinRemain, so was trying to set it to a little over 5 minutes (300 seconds) Of course I checked several times I had spelt everything correctly, it still didn't work.
     
  6. Dr. Orange

    Dr. Orange L6: Sharp Member

    Messages:
    368
    Positive Ratings:
    278
    Does it output anything into the console? Try setting developer 2 and see if it outputs any debug info relating to the I/O system.
     
  7. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    Just tested, nope.
     
  8. Dr. Orange

    Dr. Orange L6: Sharp Member

    Messages:
    368
    Positive Ratings:
    278
    Could we have a screenshot of the console output with developer 2 after you've tried to use ent_fire?
     
  9. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    Here you go:

    [​IMG]
     
  10. MOCOLONI

    MOCOLONI L5: Dapper Member

    Messages:
    243
    Positive Ratings:
    60
    (Sorry for not replying earlier; this forum suddenly stopped displaying pop-ups for new replies);

    Seeing that this is what you want to achieve, I myself always make use of "addtime" instead of "settime". On the other hand, when it comes to setting health on something, "sethealth" is the only input that works, not "addhealth".

    Although "addtime" may work for you, it will require you to make more calculations to get around the '5 minutes remaining'.
     
  11. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    You've missed the point. I know those commands work and are correct because I've used them in the past. Changing to the 'addtime' input for my timer isn't going to fix ent_fire not working.

    As I said before, it's any command. I can't open doors, I can't adjust entities, I can't press buttons, I can't trigger logic_relays, I can't do anything via ent_fire.
     
  12. MOCOLONI

    MOCOLONI L5: Dapper Member

    Messages:
    243
    Positive Ratings:
    60
    My bad.

    Are you inside that "toolchainbeta" channel in TF2?
     
  13. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    No, and I could use ent_fire both before and after it came out. It's only in the last couple of days it's stopped.
     
  14. MOCOLONI

    MOCOLONI L5: Dapper Member

    Messages:
    243
    Positive Ratings:
    60
    I have no idea then. All I can note is that it works for me on both Beta and non-Beta channels, while also not using the next commands:

    -dev
    -allowdebug
    mp_waitingforplayers_cancel
    tf_allow_player_use


    Except for the last two, I think the rest are fine since they're not really related to the gameplay.
     
  15. Werewolf

    aa Werewolf Probably not a real Werewolf

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    233
    Small update to this, it began working again when I removed the bot. Not sure why a bot makes any difference when I'm using sv_cheats anyway.
     
    • Thanks Thanks x 1