MVM Skullcove Final

By UKCS-Alias

  1. Turbo Lover

    aa Turbo Lover Fight me under Glasgow Central Station

    Messages:
    333
    Positive Ratings:
    317
    Make sure that it covers the entirety of their spawn and is touching the ground, and that the Team parameter is set to Blue in the options menu.

    In the options menu for the healthpacks, set the Model parameter to Hallow'een

    If it's by design that it's difficult to upgrade mid-wave, then that's fine, the forward upgrade is best avoided for this mission, I do agree though that lengthening the gaps between sub-waves some would help with the problem that the only mid-wave upgrades seem to be when players die.

    However, I still think it'd be worth you adding one to the map. Even if the Nightmare difficulty is the default mission for your map, you've still got at least three other missions for your map (Normal, Intermediate, Advanced) where a forward upgrade station being opened up in-between waves would not go amiss. Even if you keep it locked for the duration of the Nightmare mission. In the end, I'm only suggesting a forward upgrade station for player's convenience, it's not necessary, but the handful of maps I've seen that included one, it was definitely appreciated.
     
    • Thanks Thanks x 1
  2. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    [​IMG]
    [​IMG]

    And about the forward upgrade station. I already got an idea how i could add one without even making it show up in wave 666. Now i just have to make one similar to above and put it at a spot it wont affect fps too much.

    (it contains alot of prop_dynamic's. Its the only way to show the weapons. and since this is being locked off with area portals it wont harm normal gameplay - its the same thing as valve did on ghost town)
     
  3. MarshalN

    MarshalN L1: Registered

    Messages:
    13
    Positive Ratings:
    5
    Hey, it's nice to see the map now with textures instead of mostly orange. However, I think you forgot one spot.

    [​IMG]
     
    • Thanks Thanks x 1
  4. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    Dont worry, there were a few more untextured places. The area you showed is already done for the next version.

    The reason i waited with those in that version was because originaly it had some issues and for that reason needed more testing.

    Also, the 2 spawns as they are now:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2070422/mvm_skullcove/screens_b4/2013-08-02_00003.jpg
    This one is a bit flat due due to the roof being a bit low on the outside. Its also not fully detailed as it needs a bit more on its sides.

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2070422/mvm_skullcove/screens_b4/2013-08-02_00004.jpg
    This one had more room and for that reason had a higher roof. it also has a bit more detail with the extra room.
     
    Last edited: Sep 7, 2013
  5. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
  6. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    Since RC1 is allmost ready here already a preview in youtube of how the map is now...

    And as you might notice, barely anything has changed in the main part of the map. Its mostly details in spawns and sides of the maps.

    http://www.youtube.com/watch?v=zQ7sdVn93jg
     
  7. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    RC1 is now released.

    The changes:
    - Added more detail (mostly inside the spawn)
    - Popfiles renamed and default changed
    > Normal is now Nightmare and the new default
    > Advanced is now Horror
    > Expert removed due to being untested and having some issues.

    2 bugs have been noticed after i already made it public.
    The first is that when you load normal that the last wave is (way) too easy which is fixed in the nightmare version. This was mainly that the push of heavies and demoman was ended while still getting 4 soldiers. This push is now a bit longer and has the hazard of a tank.
    The 2nd is some clipping bug

    Both already have been fixed for rc2 or the final release (depends on it if we find more bugs and how big they are).

    And at some point i made a special version with fading distances removed to get some nicer screens:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Its minimal but at least shows the map a bit more to how people see them ingame when standing on the ground level.
     
  8. sitebender

    sitebender L3: Member

    Messages:
    105
    Positive Ratings:
    31
    I just played this. We got surprisingly far for a random pub team.... after our medic went something different. I like this map for its look and the wave 666 vibe. Its also more challenging than the original ghost town wave 666, because there are less safe spots and a wider variety of paths. What I mean by safe spots is there the more obvious spaces get overrun pretty easily. Smaller fences, longer walls. An engi has to think on his feet to find places that will hold the line.

    Good map. I enjoyed it :)
     
    • Thanks Thanks x 1
  9. Point117

    Point117 L1: Registered

    Messages:
    1
    Positive Ratings:
    1
    Hi, UKCS-Alias

    I just wanted to let you know that several of the players on my server enjoy this map very much.
    And that they would like more maps like it in the future.
    You've obviously put a lot of work into it and I think it's a really amazing map.
    Keep up the good work. You have some talent.

    Sincerely Point117
     
    • Thanks Thanks x 1
  10. goosmurf

    goosmurf L1: Registered

    Messages:
    23
    Positive Ratings:
    18
    Apologies for the necro :)

    We've just started running this map 24x7 on a server in Australia and it's great fun.

    However we regularly encounter a bug where the server goes into some weird state pre-game where players don't respawn if they die (e.g. if they fall into the hole that leads to the giant skull), and live players appear to not be holding any weapons and can't fire (pressing M1 makes them twitch like they're going to fire but nothing happens).

    It doesn't happen all the time but almost always happens after a few hours (of failures).

    Restarting the map using a vote doesn't fix it but changelevel mvm_skullcove_rc1 does.

    Does anyone know what might be causing this?

    We also run a bunch of 24x7 Ghost Town (Wave666) servers and have never seen this issue before.
     
  11. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    :D
    Thats a new issue to me and it sounds like it could have to do with the popfile changes they made at some point (during 2cities they added some new triggers popfiles can use).
    But then again, in my tests we didnt get past 2 hours of testing and that was only once. Although that was still by winning missions.
    That a restart doesnt fix it is simply becaues it loads a difirent state from the popfile. While in this case something inside the map itself went odd.
    I however still do remember that ghost town used to have issues aswel (more common than other missions due to more rounds lost). And that was that bot remained in their playerslot. It potentialy could be a similar issue.

    I hope its possible for you to gather some server console log information when this happens again. It might throw some errors which can explain what happened.
     
    • Thanks Thanks x 1
  12. goosmurf

    goosmurf L1: Registered

    Messages:
    23
    Positive Ratings:
    18
    Ah there's one strong hint.

    I have a mp_timelimit of 180 minutes for no reason other than to give the server a chance to reset the map via a changelevel.

    Right before it glitched today the log shows:

    L 08/18/2014 - 02:51:33: World triggered "Game_Over" reason "Reached Time Limit"

    But the map didn't actually change.

    I can confirm this was the case in all of the previous instances where the map has glitched.

    Any ideas what might be stopping the map from changing?

    Not sure if this is relevant but after the Game_Over event the bots are stuck in various places, including underground/dead, but eventually all join Spectator.

    In any case I'll remove the timelimit to see if that helps.
     
    • Thanks Thanks x 1
  13. goosmurf

    goosmurf L1: Registered

    Messages:
    23
    Positive Ratings:
    18
    So this seems easy to reproduce:

    mp_timelimit 1
    tf_mvm_min_players_to_start 1

    Wait 20 seconds so the timer runs out during the mission, press F4, let it fail.

    It'll show the loss panel with "Map change on round end" in the top right corner.

    Then instead of changing the map you'll be back in spawn, unable to shoot, if you die you won't respawn, and you can't F4 to start the mission.
     
    • Thanks Thanks x 1
  14. Woozlez

    Woozlez L3: Member

    Messages:
    129
    Positive Ratings:
    267
    I'd like to applaud you on your quick deduction skills goosmurf, that's really quite amazing!

    Alias, you should double check all of your entities and cross check them with those on the decompiled maps. It's definitely got to be one of the game logic entities that usually come bundled together.

    Maybe it's the game_round_win doesn't force map reset?
    Maybe game_timer doesn't reset time on round restart?

    I'm going to guess it's one of the above two entities honestly.
     
    • Thanks Thanks x 1
  15. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    There are actualy more entities but i think its indeed something like that so ill have to check that out.

    The reason i never have seen it would be because i usualy have mp_timelimit 9001337 on my server since before it actualy would allways change the map on round loss (on the valve maps) which was just anoying when creating custom popfiles in which you often lose.

    Edit: A few things i have checked:
    • The round_win entity matches rottenburg and there dont seem to be other gamemode depending entities. Mannhattan does have a control point master but since my map doesnt have CP's its not needed and rottenburg doesnt have one.
    • The map switched properly on a local server. It went from skullcove rc1 to decoy (which is the default next map for me).
    • On my own dedicated server it went bogus. I did see the end game window on which it normaly would change maps, instead i respawn (with weapons) but once dead i remain dead. I also kept the upgrade status.
    • However, on bigrock the EXACT same thing happened. And this was the map i originaly did check the map entity work from.
    Although my server was configured to avoid mapchange votes and only allow votes for a diffirent gamemode that shouldnt be the problem. However, It still could be other parts of my server config (which were ment to avoid valve maps altogether in any vote) but could you do some tests aswel to see if other maps have the same issue. Being both custom and valve maps. I wouldnt be surprised if its wrong in there. I cant just trust my server config alone on this since in your case a valve map worked.
     
    • Thanks Thanks x 1
    Last edited: Aug 20, 2014
  16. goosmurf

    goosmurf L1: Registered

    Messages:
    23
    Positive Ratings:
    18
    Just wanted to say thanks for looking into this. I have a busy few days ahead but I will test this time limit situation with some stock maps as soon as I can.

    FWIW I am using this as my missioncyclefile:

    Code:
    "tf_mvm_missioncycle.res"
    {
        "categories" "1"
        "1"
        {
            "count" "1"
            "1"
            {
                "map" "mvm_skullcove_rc1"
                "popfile" "mvm_skullcove_rc1"
            }
        }
    }
    
    Which is the same as I use for our Ghost Town servers so I wouldn't think it's the cause of this problem but you never know :)

    Anyways I'll get back to you ASAP to confirm whether stock MvM maps have the time limit issue.
     
    • Thanks Thanks x 1
  17. goosmurf

    goosmurf L1: Registered

    Messages:
    23
    Positive Ratings:
    18
    So I ran the exact same config above with 3 maps: mvm_skullcove_rc1, mvm_ghost_town, and mvm_mannworks.

    tf_mvm_min_players_to_start 1
    mp_timelimit 1

    so that the timelimit would expire during the round.

    Skullcove got stuck as we know but both of the Valve maps progressed to the "next" map fine (I re-used the same missioncylefile but changed the lone map to each of the above).

    So it seems there is something peculiar to Skullcove that is causing this bug :(
     
  18. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    But then i also wonder, do other custom maps have the issue aswel? For example mvm_underground.

    There might be something else besides the missioncycle causing issues, or maybe the custom missioncycle is the exact issue. That i replicated it on a valve map doesnt have to say a thing as i for example might have done something else with my config.

    Especialy since i replicated it on a valve map i suspect there could be something else being the issue, but i dont know what that could be.
     
  19. goosmurf

    goosmurf L1: Registered

    Messages:
    23
    Positive Ratings:
    18
    Hmmm I tested it with mvm_bigrock just now and that worked correctly! Damnit :)

    Any other ideas?
     
  20. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    748
    Bigrock isnt a custom map. Its just the map i based my entity work on. (unless you actualy ment underground)