Cubemaps not working on any skybox except for default

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by cornontheCoD, Oct 13, 2008.

  1. cornontheCoD

    cornontheCoD L7: Fancy Member

    Messages:
    437
    Positive Ratings:
    70
    topic says my problem.

    I am trying to get my spawnroom finished up, but when I try to buildcubemaps with the lumberyard skybox, it doesnt work. I try it with other skyboxes and those dont work either. it only works with the default HL2 sky, and then it doesnt even give me reflections, but the purple checkers are gone.

    I put my compile log into the interlopers error checker and it says that I may have typed the name in wrong.

    is it this?: sky_trainyard_01

    cause thats what I set and it didnt work
     
  2. TheDarkerSideofYourShadow

    TheDarkerSideofYourShadow L10: Glamorous Member

    Messages:
    792
    Positive Ratings:
    143
    Heh, you're fine. It just means that you actually need to put cubemap entities in your map, tie them to appropriate surfaces were needed (reflective stuff like water, glass, etc), and then build them after you have done a full compile.

    Basically, don't worry about it.
     
  3. cornontheCoD

    cornontheCoD L7: Fancy Member

    Messages:
    437
    Positive Ratings:
    70
    thats the thing, I do have cubemaps in my map, and I type buildcubemaps into the console. I have used cubemaps before, so I am pretty sure they are in good locations. I dont know what you mean by tying them to specific things though.

    In case it matters, I have a reflective floor and a medium amount of glass in it.
     
  4. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    usually when you buildcubemaps the tf2 that auto-opens after you compile will not work, you need the resolution set to higher when you buildcubemaps...not sure of the exact numbers though

    search cubemaps on the forum, your bound to find something useful
     
  5. eerieone

    aa eerieone

    Messages:
    1,009
    Positive Ratings:
    569
    i have the same "problem", when i load my compiled map the 1st time, there are checkers on refl. surfaces, the i do buildcubemaps, then i have to restart tf, then the checkers are gone, but when i close the game then and get back in, the checkers reappear
     
  6. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    you don't need to restart tf2...just the local server...if you restart tf2 they probably will not save...
     
  7. eerieone

    aa eerieone

    Messages:
    1,009
    Positive Ratings:
    569
    already tried restarting local server many times, and i still had checkers, only restarting tf2 works for me :[
     
  8. What Is Schwa

    What Is Schwa L6: Sharp Member

    Messages:
    375
    Positive Ratings:
    220
    I've been having some screwy cubemap issues myself. Doing the EXACT same thing I used to do no longer builds the cubemaps for me proper. The purple boxes would go away but my glass would turn bluish.

    What I do now is set resolution to 800x600, set mat_specular 0, than buildcubemaps.

    This at least fixes all my textures so they don't look like an acid trip.

    ---

    It would be kinda cool to have a list of console commands in exact order (and what they do). Even on the dev wiki it just says "buildcubemaps."

    Perhaps someone could do the "complete dumbass noob guide to building cubemaps" over in the tutorial section.
     
    Last edited: Oct 14, 2008
  9. FaTony

    FaTony Banned

    Messages:
    902
    Positive Ratings:
    160