Help with this strange areaportal leak?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Spúnkʸ™, Nov 28, 2017.

  1. Spúnkʸ™

    Spúnkʸ™ L1: Registered

    Messages:
    2
    Positive Ratings:
    0
    I've been working with hammer for a while, yet this has never happened before. It baffles me. Help?

    The pointfile is going from one point of the areaportal to the same face, not sneaking around the side as it may appear in the screenshot
     

    Attached Files:

  2. Faux Rhinoceros

    aa Faux Rhinoceros Also known as Dr. Element

    Messages:
    1,470
    Positive Ratings:
    1,363
    out of curiosity, are there any entities on that side of the portal at all?

    If there isn't, try placing a light entity or something and see if the problem persists.
     
  3. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    991
    Positive Ratings:
    328
    Quite an amusing leak.

    Have you tried just redoing the area portal? Are the brushes on the grid properly?
     
  4. OracleForms11g

    OracleForms11g L1: Registered

    Messages:
    14
    Positive Ratings:
    16
    Sometimes, leaks appears on areaportals even if they themselves have no problems whatsoever.

    Try hiding some of your areaportals. Maybe you'll find that there's actual leaks somewhere else?
     
  5. ics

    aa ics http://ics-base.net

    Messages:
    654
    Positive Ratings:
    410
    Willing to bet that you have some area that is not sealed with areaportal and its leaking itself because of that. Look around.