Basic props question

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Gigins, Oct 11, 2008.

  1. Gigins

    Gigins L1: Registered

    Messages:
    38
    Positive Ratings:
    0
    Hello!

    I run across weird problem with 1 prop I used, at least it's weird for me. The prop look ok at start, but when I damage it, it turn out all bright purple like when you have no cubemaps. I have a cubemap in that room and I run the "buildcubemaps" in console but it stays the same. How do I fix this, or maybe I can make it invincible or something.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Thanks!
     
  2. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    well...clearly you should learn to not be mean to your props...

    but yeah...only 2 things come to mind, recreate the prop, or make sure its a prop static (i think that prop is meant to be static...)

    EDIT: forget about the prop static thing...i just looked closely at the 2nd pic...
     
  3. DaBeatzProject

    aa DaBeatzProject

    Messages:
    1,276
    Positive Ratings:
    1,091
    hey,
    I used that prop too and the same happens.. Maybe you have to place it somewhere you can't reach it and where you can't shoot at it?
     
    Last edited: Oct 12, 2008
  4. Cameron:D

    Cameron:D L6: Sharp Member

    Messages:
    363
    Positive Ratings:
    145
    What is the name of that prop? I want to see if i can re-create it.
     
  5. Snipergen

    Snipergen L13: Stunning Member

    Messages:
    1,053
    Positive Ratings:
    150
    Looks like a broken vmt/texture. Model shows correct?
     
  6. Gigins

    Gigins L1: Registered

    Messages:
    38
    Positive Ratings:
    0
    Prop static.. right! I'm really new to source mapping. Thanks guys. I don't want it to be dynamic. :p
     
  7. FaTony

    FaTony Banned

    Messages:
    902
    Positive Ratings:
    160
    It's under props_2fort I believe. It's unfinished prop by valve. It has gibs but they are not textured. Looks like valve don't want to have much breakables in tf2.
     
  8. [INC] Zodiac

    [INC] Zodiac L1: Registered

    Messages:
    20
    Positive Ratings:
    0
    You're doing nothing wrong it's just your computer, do you have High Dynamic Range set to off? Try turning it on.
     
  9. Apom

    Apom L6: Sharp Member

    Messages:
    366
    Positive Ratings:
    62
    That is the reason indeed, if yoou look in the gibs subdirectory yoiu will see that textures are lacking. I'm surprised that it breaks at all if it's a prop-static (I thought it needed to be dynamic), but hey.

    I would recommend enclosing the prop in a tightly fit invisible square brush so that it can't be shot at, and hence not broken.
     
  10. Psyphil

    Psyphil L3: Member

    Messages:
    125
    Positive Ratings:
    30
    it doesn't break as static, he had it dynamic first but now the problem is fixed by turning it into a static prop
     
  11. FaTony

    FaTony Banned

    Messages:
    902
    Positive Ratings:
    160
    It's piece of cut material that's suddenly got released with the game. Check out proto_train model btw.