Post-SteamPipe Propper: Texture Configuration

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Phil25, Jun 14, 2015.

  1. Phil25

    Phil25 L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    8
    Hey there!

    I need a little help with setting up textures which work with Propper models.

    I've followed both the TopHATTwaffle's and marnamai's tutorial and everything is working perfectly except for the textures!

    The problems I'm having:
    1. When I run Hammer with Propper configuration the Texture Browser can't see any TF2 textures.
    2. The textures can be seen when I create a VMF file.
    3. When I create such file and apply a texture to a model, then, when I compile and transport the model to my map in TF2 configuration the textures will be missing.

    It's probably something wrong with my paths, but I just can't figure out what...

    My paths:
    TF2 materials exported to:
    Code:
    Steam\steamapps\sourcemods\propper\

    Custom textures with manually created VMFs [In Propper mod]:
    Code:
    Steam\steamapps\sourcemods\propper\materials\custom\ <- these are being seen
    and
    Steam\steamapps\sourcemods\propper\tf\materials\custom\ <- these are [u]not[/u] being seen
    Custom textures with manually created VMFs [In Team Fortress 2]:
    Code:
    Steam\steamapps\common\Team Fortress 2\tf\materials\custom\

    Exported models [In Propper mod]:
    Code:
    Steam\steamapps\sourcemods\propper\models\props\
    Imported models [In Team Fortress 2]:
    Code:
    Steam\steamapps\common\Team Fortress 2\tf\models\props\

    Thank you very much for any help in advance!
     
  2. Phil25

    Phil25 L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    8
    It turns out I haven't been copying the materials created for the generated model…

    Here's a neat tutorial explaining all the paths which need to be set up.

    Hope this helps anyone, sorry for the trouble.
     
  3. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,990
    I actually just followed this guide last night but couldn't get my vmfs to compile at all--Propper starts and then hangs forever. Did you get that working?

    Edit: Never mind, I had a bad path to propper set up in the compile parameters. I still can't get working collision though.
     
    Last edited: Jun 19, 2015
  4. Phil25

    Phil25 L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    8
    What's wrong with them?
     
  5. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,990
  6. Phil25

    Phil25 L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    8
    That's weird, they work just fine for me...

    You can also go to the source files, add the $collisionmodel to the .QT file and compile it yourself.

    Here's the collision model section of my file:
    Code:
    $collisionmodel "ramp_main_2_phys"{
    	$concave
    	$maxconvexpieces 32
    	$automass
    }
    But, if I were you, I would check if I got everything else correctly first.

    P.S. I have a little bit different problem with collisions though, but this should be a fix if the collisons for your model don't work at all.