Odd Soundscapes Issue

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Bloodroke, Jan 6, 2014.

  1. Bloodroke

    Bloodroke L1: Registered

    Messages:
    29
    Positive Ratings:
    8
    *Edit* - Well, after much screwing around with my game files, I discovered the cause of the problem. There was some sort of addon in my addons folder causing all kinds of soundscape issues. I deleted almost the entirety of the folder, and the problem has been fixed. If you're having soundscape issues and believe you did everything right, delete all of the content in your addons folder and test once more; the problem will most likely be resolved if the situation was similar to mine. I don't know what kind of mod was screwing everything up, but I guess I have to test them one at a time to see.

    This is an annoying problem that has been plaguing me for a month or so now.

    I made a map earlier with soundscapes. env_soundscape_triggerable and trigger_soundscape entities are what I used to play certain music in certain areas of my map. Upon testing alone, all music functions properly. I used Map Analyst 2.6 E to pack all of the files into my map, including the soundscape script and whatnot.

    I probably don't need env_soundscape_triggerable, but rather env_soundscape, as the soundscapes are always enabled and are not supposed to be disabled. All of the soundscape entities have "Start Disabled" to "No" if such an option exists.

    Upon creating a listen server that I can have friends connect to if they have my map, they all say none of them can hear the music. I (the host) can hear the music, however. When they test the map on their own listen server, they say they can hear the music.

    Upon testing on a dedicated server, friends testing with me say they can all hear the music. However, I can't. I also can't hear soundscapes on other maps in our dedicated server, such as those in the newer Mario Kart maps.

    Is there something wrong with my PC? Do I have some sort of incorrect soundscape settings or entities? Is there any way to fix the issue so that every person can hear the music rather than one or everyone else excluded?

    The soundscape file is named properly, the sounds are all in their correct locations, and they are all packed in by Map Analyst 2.6 E. (By the way, if someone knows of a better map packer, please tell me. Map Analyst seems to be the best I have found.)

    Here is my soundscape text file, in case it is needed for something.

    Code:
    "beatthem"
    {
    	"dsp" 	"0"
    
    	"playlooping"
    	{
    		"volume"	"1.0"
    		"pitch"		"100"
    		"soundlevel"	"SNDLVL_130dB"
    		"wave"		"music/beatthem.mp3"
    	}
    }
    "orcvillagearena"
    {
    	"dsp" 	"0"
    
    	"playlooping"
    	{
    		"volume"	"1.0"
    		"pitch"		"100"
    		"soundlevel"	"SNDLVL_130dB"
    		"wave"		"music/orcvillagearena.mp3"
    	}
    }
    "biglaugh"
    {
    	"dsp" 	"0"
    
    	"playlooping"
    	{
    		"volume"	"1.0"
    		"pitch"		"100"
    		"soundlevel"	"SNDLVL_130dB"
    		"wave"		"music/biglaugh.mp3"
    	}
    }
    "dixiehorn"
    {
    	"dsp" 	"0"
    
    	"playlooping"
    	{
    		"volume"	"1.0"
    		"pitch"		"100"
    		"soundlevel"	"SNDLVL_130dB"
    		"wave"		"misc/dixiehorn.mp3"
    	}
    }
    "silence"
    {
    	"dsp" 	"0"
    
    	"playlooping"
    	{
    		"volume"	"1.0"
    		"pitch"		"100"
    		"soundlevel"	"SNDLVL_130dB"
    		"wave"		"misc/silence.wav"
    	}
    }
     
    Last edited: Jan 6, 2014