Everyone spawning in one place

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by my_hat_stinks, Jul 31, 2010.

  1. my_hat_stinks

    my_hat_stinks L1: Registered

    Messages:
    20
    Positive Ratings:
    6
    I was making a map, and when I compiled to see if everything was working, I spawned in blue spawn while red

    So, after going back to hammer and checking everything was in order (which it was) I tried again

    I even spawned a swarm of bots and every one, without fail, spawned in the exact same point, and got stuck in each other (As is to be expected when inside an enemy)

    Deleting it doesn't help, it just chooses another point to spawn at
    I've even deleted every spawn from the map and remade them, but it made no difference

    I can't find any errors, in either the compile log or the console when I run the map (With the exception "Can't load skybox file skybox/sky_dustbowl_01 to build the default cubemap!") and hitting alt+p only says "There is no player start"

    This is how the spawns look:
    [​IMG]
    No inputs outputs or flags, all of them are the same (Except in red spawn, where it is "Red" not "Blue")

    Can anyone help? I've never had trouble with spawns before :(
     
  2. Nimelrian

    Nimelrian L2: Junior Member

    Messages:
    64
    Positive Ratings:
    6
    Filling up "Blue/Red spawn for round" should fix it :)
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. edward0810

    edward0810 L1: Registered

    Messages:
    22
    Positive Ratings:
    2
    try to remove the name.
     
    • Thanks Thanks x 1
  4. PaperOnFire

    PaperOnFire L1: Registered

    Messages:
    30
    Positive Ratings:
    10
    Just tossing some ideas here:
    - Make sure you have multiple info_player_teamspawns that don't touch any brushes (make the spawns float a few hammer units over the ground)
    - Also the problem might have something to do with all spawns having the same name (?)
     
    • Thanks Thanks x 1
  5. my_hat_stinks

    my_hat_stinks L1: Registered

    Messages:
    20
    Positive Ratings:
    6
    Never needed that before... On anything else I've made... I'll try it

    Didn't work

    Already do

    Nope, I've had working spawns with the same name before

    Edit: Thanks Nimelrian, that worked :)
     
    Last edited: Jul 31, 2010
  6. Nimelrian

    Nimelrian L2: Junior Member

    Messages:
    64
    Positive Ratings:
    6
    I had the same problem, and the spawn for round entry fixed it, so that's my first tip.
     
  7. edward0810

    edward0810 L1: Registered

    Messages:
    22
    Positive Ratings:
    2
    i didn't fill the spawn for round but it does work.
     
  8. Nimelrian

    Nimelrian L2: Junior Member

    Messages:
    64
    Positive Ratings:
    6
    Would be nice to know what kind of map you're creating. Single-round, Multi-round, etc.
     
  9. edward0810

    edward0810 L1: Registered

    Messages:
    22
    Positive Ratings:
    2
    single.
     
  10. Nimelrian

    Nimelrian L2: Junior Member

    Messages:
    64
    Positive Ratings:
    6
    Sry, the question in my post goes to my hat stinks^^