Can't get func_movelinear to work.

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Semnae, Mar 14, 2008.

  1. Semnae

    Semnae L1: Registered

    Messages:
    21
    Positive Ratings:
    3
    I can't seem to make stuff move. I've created a brush, and tied it to func_movelinear. I've entered a direction value, a speed, and a distance. When I test it, nothing happens. What am I doing wrong?
     
  2. Pseudo

    Pseudo L6: Sharp Member

    Messages:
    319
    Positive Ratings:
    149
    Are you sending it an input to Open?

    Also, an alternative to func_movelinear would be a func_tracktrain on some path_track, if you can't get movelinear to work.
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. MangyCarface

    aa MangyCarface Mapper

    Messages:
    1,616
    Positive Ratings:
    1,275
    First try your luck with func_door, a primitive version of the movelinear brush entity. Very easy to work with, try it out
     
  4. phatal

    phatal L6: Sharp Member

    Messages:
    259
    Positive Ratings:
    21
    You need a trigger_multiple and set the outputs to the func_movelinear (use OnStartTouchAll and OnEndTouchAll to open and close).
     
  5. Semnae

    Semnae L1: Registered

    Messages:
    21
    Positive Ratings:
    3
    I figured it out. I just had to send an output from an auto_logic entity. This method, however, will not work for making moving targets because I'd have to have an infinite number of Open and Close outputs, and it can only move the brush in two directions. I'm going to try experimenting with path_track and func_tracktrain. Thanks for your help. :thumbup:
     
    Last edited: Mar 15, 2008