wont make bsp?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by 94Sniper, Jul 2, 2008.

  1. 94Sniper

    94Sniper L1: Registered

    Messages:
    36
    Positive Ratings:
    1
    hey. i ran my compile log through that interlopers.net log check thingy that youme posted, it said "system cannot find file specified." so i go to my mapsrc folder and I cant find a bsp! i find vmf and all that good stuff, but no bsp?! is there a problem with my bsp making program or something?

    thx
     
  2. 94Sniper

    94Sniper L1: Registered

    Messages:
    36
    Positive Ratings:
    1
  3. Nineaxis

    aa Nineaxis Quack Doctor

    Messages:
    1,767
    Positive Ratings:
    1,404
    Check your maps folder in your TF2 game directory.
     
  4. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,742
    Nine thats pretty dumb, if its not copying it from the mapsrc folder it sure as hell isnt gunna be in the tf/maps folder....

    Have you actually read the compile log? quite often you find little things by reading it that arent covered by interlopers.
     
  5. 94Sniper

    94Sniper L1: Registered

    Messages:
    36
    Positive Ratings:
    1
    heres something i found:

    Displacement 6 has bad geometry near -516.00 -1568.00 86.12
    Can't compile displacement physics, exiting. Texture is NATURE/GRASS_03

    also this:

    material "overlays/noentry" not found.

    Entity prop_dynamic (453.00 718.00 -198.10) leaked!
     
  6. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,742
    Well you'll need to fix the leak but that won't stop it comiling.

    The displacement is the problem.
    load up the map in hammer and use the 'go to coordinates' feature to find the displacement in question (copy/paste) the coords in and then the best course of action is probably to destroy and recreate the displacement.
     
    • Thanks Thanks x 1
  7. 94Sniper

    94Sniper L1: Registered

    Messages:
    36
    Positive Ratings:
    1
    well its my first try with displacement so im not too worried that i messed up =P ill give it a shot and post back!
     
  8. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,742
    Its a pretty serious problem, I have a feeling it happens when you have two of the points on a displacement at exactly the same coords
     
  9. 94Sniper

    94Sniper L1: Registered

    Messages:
    36
    Positive Ratings:
    1
    well, it compiled and everything! but now my spawn doors dont work and my setup timer stays at 1 minute
     
  10. 94Sniper

    94Sniper L1: Registered

    Messages:
    36
    Positive Ratings:
    1
    oh, and all my trigger and stuff are showing
     
  11. DJive

    aa DJive Cake or Death?

    Messages:
    1,466
    Positive Ratings:
    736
    Sniper run through some searches to find out why its not working and re-read the Spawn door / Spawn room setup tutorial, if followed step-by-step produces a nice spawn room =)
     
  12. teddyruxpin

    teddyruxpin Sr. Hygiene Technician

    Messages:
    83
    Positive Ratings:
    26
    For the spawn rooms do the easy cheesy way and just copy the entire spawn rooms from the cp_well example vmf files that where included with hammer. Then all you need to worry about is building the walls around them.

    For the triggers it sounds like you created the brush and put on the texture but never actually changed it to the trigger entity you wanted. I also see this happen with copying and pasting triggers around a map.

    Goto each one that is showing. CTRL+T and set them up again.

    -Teddy