what went wrong?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by DragonFlame, Apr 25, 2008.

  1. DragonFlame

    DragonFlame L1: Registered

    Messages:
    38
    Positive Ratings:
    2
    I was just compiling my nowhere-near-good map (currently in "block" stage) and i wanted to get in and see how some spots worked (Rocket jumps, stairs, etc). when i pressed f9 everything worked until i got in the map. i picked spy and this happened!

    http://s5.photobucket.com/albums/y165/dripdrop123/?action=view&current=cp_normandy0000.jpg

    when i clicked console i saw this:

    http://s5.photobucket.com/albums/y165/dripdrop123/?action=view&current=wtf.jpg

    what went wrong? (btw it isnt an orange map, i just havent textured yet.)

    cant see my pics...now i have 2 problems. (they're photobucket pics)
     
    Last edited: Apr 25, 2008
  2. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    yay, i can answer something!
    anyways...that error message comes up when you enter the unmapped abyss

    so...if it comes up at the start...id assume that you have not created a team spawn and your origin isn't within the map?
    so...either make a team spawn or see if there are any errors with your current one
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. DragonFlame

    DragonFlame L1: Registered

    Messages:
    38
    Positive Ratings:
    2
    oh, i sorta just put a spawn entity down to see the map...
     
  4. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    just to clarify...your origin doesn't need to be within the map, its just that thats where you will spawn if there is no info_player_teamspawn entity in the map
     
  5. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,741
    info_teamspawn entity.

    Grab the entity tool (looks like a lightbuld on the right hand side) then on the left hand side there is a drop down box, it should default to info_teamspawn, then click in the 3d view of your map where you want it (THEN MAKE SURE ITS 16-32 UNITS OFF THE GROUND OTHERWISE THE PROBLEM WILL NOT GO AWAY)
    That tool is also how you add models and lights.

    I'd first suggest going through this - HERE - as this site isnt realyl the best place for an introduction to hammer, more of an intro to TF2 mapping for those that kinda already know hammer.

    Once you've worked though that you should know everything you need to start mapping, use that site as your bible for mapping info and everything else can be got from this thread - http://forums.tf2maps.net/showthread.php?t=807

    also, before posting any errors, copy past your compile log into this - http://www.interlopers.net/index.php?page=errors
    If you don't you will get trolls like me pissed off and telling you to do so with out much tact

    So once you've searched your little cotton socks off to find the solutions to any woes you have, post here and we'll be glad to help.
     
    • Thanks Thanks x 1
  6. DragonFlame

    DragonFlame L1: Registered

    Messages:
    38
    Positive Ratings:
    2
    oh thats the problem...mine was touching the ground. kk, ill try again.

    and i already did the "my first map " guide, although i didnt pick much up from it. and thanks for the interlopers site. =)
     
  7. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    you know...ive always put my spawns on the ground and never had that problem...happen to know why?
    as a shot in the dark, my spawn rooms tend to have floors that are 32 units thick