Water not appearing in game.

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by MrAlBobo, Apr 11, 2008.

  1. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    So...basically, I followed a couple of guides on creating water to try and add a large block of water to my map. I created the water in hammer but when I compile the map there is nothing there, from any angle. So...the block is essentially square (only one water level and no inclines), no draw on all sides, and water on top (ive tried hydo cheap, 2fort, 2fort expensive and well). It overlaps a few things, but doesn't appear even when its doesn't overlap anything. There is a 3d skybox up, and I built cubemaps as someone suggested that might help...
    So...yeah...im kinda stumped

    more info: Its ran both full vrad and fast vrad, along with fast vvis, would have tried full vvis but im not keen on waiting a few hours
     
    Last edited: Apr 11, 2008
  2. WarMecha

    WarMecha L2: Junior Member

    Messages:
    64
    Positive Ratings:
    12
    The block thats water, is just a textured world brush yeah, you havent made an entity out of it?
     
  3. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    yes it is just a normal world block
     
  4. R3dRuM

    R3dRuM L6: Sharp Member

    Messages:
    303
    Positive Ratings:
    19
    Well, you may have a leak, make a box skybox around the entire map to see if you do.
     
  5. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    umm...yeah...map still in early stages, so...it already has a skybox surrounding the map <_< I intend to optimize that later

    and...the problem is gone...in fact...to tell you the truth, im quite confused...did about 12 compiles yesterday...and same error every time...but today i do one for the hell of it and the problem is gone? As far as I can recall I didn't change anything since the last compile...but im not sure
     
  6. trainRiderJ

    trainRiderJ L5: Dapper Member

    Messages:
    203
    Positive Ratings:
    31
    If I had to guess, I'd say you had some random entity or something outside of or protruding from your skybox. Sometimes those things can be sneaky.

    Next time (if you didn't this time), if you can't determine what's causing your problems, it's always a good idea to use the Interlopers Compile Check Tool.
     
  7. MrAlBobo

    MrAlBobo L13: Stunning Member

    Messages:
    1,059
    Positive Ratings:
    219
    meh, i generally read the compile myself, most errors kinda pop out