Transformation Tool Broken

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Off My Meds, Sep 4, 2018.

  1. Off My Meds

    Off My Meds L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    4
    Hello everyone, weird problem here have never had it before, but it seems my Transformation tool is broken, every time I try to rotate an object it give a dialogue box saying "Please Enter A number" and it forces me to enter a number into each field other than zero in order for it to rotate, any ideas on how to fix this?

    Thanks is advance!
     
  2. Off My Meds

    Off My Meds L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    4
    Also I am still able to rotate objects by direct manipulation and entering it into the objects properties. This is specifically a problem with the transformation tool.
     
  3. Off My Meds

    Off My Meds L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    4
    Here is the error image of the bug happening for context, is there something I am missing?

    Enteranumber.PNG
     
  4. Velvott

    aa Velvott Sixty-four bottles of beer on the wall...

    Messages:
    394
    Positive Ratings:
    335
    Are you exclusively using the transformation tool for rotating? I don't exactly know what the problem is, though. And, do you rotate in the 2D views? If so, do you have rotations turned to "Default to 15 Degree Rotations" ?
     
  5. Narpas

    aa Narpas Takes way to long to make and update maps

    Messages:
    428
    Positive Ratings:
    409
    Try entering in 0.0 instead of just 0. Also note that with most point entities, e.g. props, can have each of their angles manually edited in their priorities menu (double click/alt+enter)
     
  6. Off My Meds

    Off My Meds L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    4
    Thank you for your replies, and no I dont exclusively use the transformation tool for rotation, however being able to CTRL+M is a very quick and easy way to make precise movements, I am aware of how to rotate via the other windows, but with complex brush and cut brushes exact rotations are necessary.

    And thank you Narpas for the suggestion, that does seem to get it working again! However It is requiring me to enter 0.0 into each field manually for each rotation. This used to be automatic or at least not required. would you know of a fix for that issue?
     
    Last edited: Sep 5, 2018