Texture not working for CP icon.

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Untouch, Oct 19, 2010.

  1. Untouch

    Untouch L4: Comfortable Member

    Messages:
    187
    Positive Ratings:
    43
    Alright, I have a texture, it's working fine.
    Mostly at least.

    The texture works as a brush, but not as an icon for a control point.
    Is there a different way to get them to work?

    It's displaying purple and black squares.





    EDIT: Also, is there any way to stop hammer from getting that "master pipe error" error every half an hour?
    I mean besides hurling rocks at Gabe?
     
    Last edited: Oct 19, 2010
  2. Attsy

    Attsy L3: Member

    Messages:
    110
    Positive Ratings:
    27
    On the master pipe error, ctrl+alt+del to check if any of the compile processes are running. Usually happens after the compile ends prematurely and they cant quit so you'll have to manually kill them.
    Although sometimes it just happens and the only way I found to fix it is restart steam.
     
  3. Xi.Cynx

    aa Xi.Cynx Former Alias: †Blade†

    Messages:
    772
    Positive Ratings:
    734
    I've never gotten that 'master pipe error' So I can't really help you with that, but people said restarting steam helps, but how/when it is being caused?

    For the texture, are you talking about as an icon on the HUD or as an icon above the control point where red and blu are normally? Also a picture is always helpful as it will give people much more of a clue to what you are looking at.



    edit: Spank ninja'd me... <.<
     
  4. Untouch

    Untouch L4: Comfortable Member

    Messages:
    187
    Positive Ratings:
    43
    [​IMG]


    The HUD icon (purple and black squares) has the exact same texture as that large floating block, one shows up, one does not.
     
  5. Terr

    aa Terr Cranky Coder

    Messages:
    1,591
    Positive Ratings:
    405
    When you make a control-point icon, there's always an implicit *_locked.vmt version of the icon which may be missing. Are you sure the control-point is not locked in the screenshot? Capture the point and see if it starts working.
     
  6. Untouch

    Untouch L4: Comfortable Member

    Messages:
    187
    Positive Ratings:
    43
    The file I'm using is called stump_locked.vmt.

    The entity says don't start locked, I'll try switching it.


    And nope, still broken.
     
    Last edited: Oct 19, 2010
  7. Terr

    aa Terr Cranky Coder

    Messages:
    1,591
    Positive Ratings:
    405
    What exactly are you entering into the entity properties in Hammer?

    Does it work if you omit part of the path, like the "materials" folder?
     
  8. Untouch

    Untouch L4: Comfortable Member

    Messages:
    187
    Positive Ratings:
    43
    Actually I found out why.
    I was naming the file wrong.
    Was setting the icon to the locked icon, instead of the neutral icon.
    Thanks though.
     
  9. benhenry96

    benhenry96 L1: Registered

    Messages:
    29
    Positive Ratings:
    18
    have you ever exported materials or models from the gfc?
     
  10. Xi.Cynx

    aa Xi.Cynx Former Alias: †Blade†

    Messages:
    772
    Positive Ratings:
    734
    Lol, did you read the post right above yours before you posted that? He said he figured out the problem. :p