Stupid Displacement question

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Fr0Z3nR, Dec 28, 2010.

  1. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,906
    Alright, so I would like to create a rocky roof, I know i need to use displacements. I go, make a brush, choose the bottom (and only the bottom) face. create a power 2 displacement. use a little bit of paint geomerty magic (though I did test it without doing this), go to compile the map and... it won't load up.

    I go to the console do the Map [mapname] and it says it cannot load the map because of an error or invalid displacement...

    -No leaks (checked twice)
    -Ran through interlopers, only error i'm getting is that i'm running fast. vvis (tried on normal, no change)

    So yea, what am I doing wrong?
     
  2. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,033
    Positive Ratings:
    3,980
    It still happens if you remove that displacement?

    Sure you didn't make an invalid solid?
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. Attsy

    Attsy L3: Member

    Messages:
    110
    Positive Ratings:
    27
    Does the map load when you delete that roof?

    Also is alt+p clean and have you tried pasting the map into a new .vmf?
     
    • Thanks Thanks x 1
  4. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,906
    Yes, it still happens when I remove the roof.

    and the map i was testing on was a 640x640 square, it had a skybox for the top and the displacement was below it.

    Don't think i made an invalde solid

    funny thing, any displacement I make on this map does it, not just if its the roof
     
  5. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,906
    Alright, I just ran a couple tests...

    Apparently when I name the map "displacement test" or "disp test 2" (which is what they were called) they don't work... but when I changed the name of the second map to "greenbow" (A non, dev sounding name naturally), it works perfectly find...

    Do the names of the .vmf/.bsp files affect how they are loaded?

    EDIT: I may have figured out what happened.

    in the first map, i remember back, there may have been an invalid solid, i thought i deleted it, but i could be wrong. and have missed something. Also, for the second map "disp test 2" I didn't use _'s as the spaces. Would that have any affect?
     
    Last edited: Dec 28, 2010
  6. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,033
    Positive Ratings:
    3,980
  7. Exist

    Exist L6: Sharp Member

    Messages:
    306
    Positive Ratings:
    112
    I have had strange errors with test maps. Once, I named a map "Particles test" and the map refused to load. I then renamed the map "arena_particletest" and it loaded! I think it has something to do with putting capitals in the map name.
     
  8. fubarFX

    aa fubarFX The "raw" in "nodraw"

    Messages:
    1,619
    Positive Ratings:
    1,709
    • Thanks Thanks x 1
  9. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,906
    Who would've known that something that minute would crash a map... it would explain why a lot of my early test maps didn't work....