Spawning Issues

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Kalashnikov, Aug 30, 2008.

  1. Kalashnikov

    Kalashnikov L1: Registered

    Messages:
    2
    Positive Ratings:
    0
    So I've begun mapping for TF2 a short while ago and now I've gotten the layout setup for a new map, except the spawn points don't appear to be working properly. What I mean is that both the blue team AND the red team spawn at the same spawn point right now. I've redone the entities several times now, all to no effect on the problem. They've both been setup properly, as per multiple tutorials I've read both abroad and on the valve developer wiki.

    Is this an issue many people have come across, or is this a bug when launching a lan server or something?
     
  2. Armadillo of Doom

    aa Armadillo of Doom Group Founder, Lover of Pie

    Messages:
    949
    Positive Ratings:
    614
    The only thing I can think of is that your func_respawnroom has the 'team' keyvalue set to 'any'. Also make sure to associate the individual info_player_teamspawn w/ the respawnroom. Just name it something simple like 'spawn_red_1'. Hope this helps :)
     
  3. Kalashnikov

    Kalashnikov L1: Registered

    Messages:
    2
    Positive Ratings:
    0
    How do you associate a spawn with a respawn room? I have the respawn rooms set to their individual teams, along with the points.
     
  4. Armadillo of Doom

    aa Armadillo of Doom Group Founder, Lover of Pie

    Messages:
    949
    Positive Ratings:
    614
    Click the info_player and look for the keyvalue 'Red/Blue spawn for round'.
     
  5. FaTony

    FaTony Banned

    Messages:
    902
    Positive Ratings:
    160
    Place info_player_teamspawn entities 8 units above the ground.
     
  6. Nineaxis

    aa Nineaxis Quack Doctor

    Messages:
    1,767
    Positive Ratings:
    1,404
    Alt + P to check for problems.

    Also check the console when you run the map for other errors.