Site Lag

Discussion in 'Site Discussion' started by Psy, Jun 19, 2011.

  1. Psy

    aa Psy The Imp Queen

    Messages:
    1,705
    Positive Ratings:
    1,468
    So has anybody found out why the site is so terribly slow when sending page requests? A lot of time, I have to wait a good 20+ seconds for each page to start appearing which is a pain in the butt when I'm trying to edit posts and stuff.
     
  2. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,907
    One thing that might be cause this right now, is that the contest map pack on the contest page is on the TF2M site server, so maybe that will aid to the lag, but not sure.
     
  3. Boylee

    aa Boylee pew pew pew

    Messages:
    1,068
    Positive Ratings:
    631
    It's been hella slow for me since long before the contest pack went up.
     
  4. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,907
    I'm also not being able to see the "Recently updated" threads. It says that some have been updated, but when I click on it, it says there is none :/
     
  5. Psy

    aa Psy The Imp Queen

    Messages:
    1,705
    Positive Ratings:
    1,468
    It seems a lot better now but it'll probably turn all silly later.
     
  6. Pocket

    aa Pocket func_croc

    Messages:
    4,489
    Positive Ratings:
    2,219
    I'm having issues with it trying (and failing, thanks to the time restriction) to make double posts. I wonder if there's some sort of auto-retry on failed requests or something, either on the server or in my browser.
     
  7. drp

    aa drp

    Messages:
    2,254
    Positive Ratings:
    2,555
    the blog post along with the map pack download shot the server loads pretty high. its stable now.
     
    • Thanks Thanks x 5
  8. A Boojum Snark

    aa A Boojum Snark Toraipoddodezain Mazahabado

    Messages:
    4,769
    Positive Ratings:
    5,535
    I've have been having similar 10-20-30 second wait times seemingly at random when browsing for the past month or so. But due to my obvious inactivity 'round these parts it hasn't bothered me enough to start a thread. Just thought I'd add that it absolutely has nothing to do with traffic from the blog/contest.
     
    • Thanks Thanks x 1
  9. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,992
  10. Boylee

    aa Boylee pew pew pew

    Messages:
    1,068
    Positive Ratings:
    631
    That's exactly what I'm talking about, been going on for a while. However I might also add that since drp's post the site is very responsive, so whatever you did I thank you for it. :)
     
  11. Micnax

    aa Micnax I maek map

    Messages:
    2,062
    Positive Ratings:
    1,397
    Same with me, surprisingly. Started a few days ago.

    Maybe the internet is dying?
     
  12. drp

    aa drp

    Messages:
    2,254
    Positive Ratings:
    2,555
    RIP internet.
     
    • Thanks Thanks x 1
  13. grazr

    aa grazr Old Man Mutant Ninja Turtle

    Messages:
    5,436
    Positive Ratings:
    3,573
    Yea, i've been having this issue since weeks before the contest/blog post. I assumed it was just my ISP being shitty, but then i havn't really had any issues with other sites.

    The amount of double posts i've made... despite the 15 second wait between posts the lag that delays even more than those 15 seconds causes the second post to be made regardless.
     
  14. drp

    aa drp

    Messages:
    2,254
    Positive Ratings:
    2,555
    theres something up with the machine our virtual server is on. im going to the tech now on why we are getting high loads.

    sorry about the sluggishness.
     
    • Thanks Thanks x 2