sick, confused and tired of this bug

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by MoonFox, Jul 30, 2015.

  1. MoonFox

    MoonFox L10: Glamorous Member

    Messages:
    737
    Positive Ratings:
    72
  2. wiseguy149

    wiseguy149 Emperor of Entities and Amateur of Aesthetics

    Messages:
    103
    Positive Ratings:
    160
    What are the settings on your phys_constraint, func_tracktrain and path_tracks?
     
    Last edited: Jul 30, 2015
  3. MoonFox

    MoonFox L10: Glamorous Member

    Messages:
    737
    Positive Ratings:
    72
  4. MoonFox

    MoonFox L10: Glamorous Member

    Messages:
    737
    Positive Ratings:
    72
  5. wiseguy149

    wiseguy149 Emperor of Entities and Amateur of Aesthetics

    Messages:
    103
    Positive Ratings:
    160
    Hmm, I don't see any issues with these settings.

    Given the number of entities involved in a payload cart's setup, the issue could be with any one of them. The best way to debug something complicated like this is to deconstruct it piece by piece until the error goes away, or reconstruct it piece by piece until the error shows up.

    For instance, in a scenario like this, I would start with two brand new path_tracks and a func_tracktrain that's just a simple visible brush with constant speed. Is it behaving properly?
    If it is, try adding a few more path_tracks that make the path turn. Is it still working now?
    After, try adding and connecting the cart model and seeing if it still works.
    Then I'd hook it up to a control point so the speed varies and see if everything is still working.

    The key is to test each bit piece by piece until you've isolated the error.


    Or if you feel like posting your .vmf, I'd be willing to take a look at it.
     
  6. MoonFox

    MoonFox L10: Glamorous Member

    Messages:
    737
    Positive Ratings:
    72
    the ironic thing is... the cart works. it just doesn't move, the dispenser, the sparks, and the set up is functional... im just clueless on how the cart flipped like that... then again I had a green trail path_track one, and that was when it worked... upon remove it... it stopped working
     
    Last edited: Jul 30, 2015
  7. MoonFox

    MoonFox L10: Glamorous Member

    Messages:
    737
    Positive Ratings:
    72
    I still haven't gotten it fixed
     
  8. radarhead

    aa radarhead Level 20 "Mapper"

    Messages:
    1,010
    Positive Ratings:
    546
    Is your cart facing to the right in top-down view?
     
  9. MoonFox

    MoonFox L10: Glamorous Member

    Messages:
    737
    Positive Ratings:
    72
    yes