Props not showing up in game!

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Mr. Jurassic, Apr 10, 2016.

  1. Mr. Jurassic

    Mr. Jurassic L1: Registered

    Messages:
    9
    Positive Ratings:
    0
    So I've pen wanting to make new maps now but something is not right with hammer for me. Every time I start my game do test out my map the props will not show up. If there is away to fix it. Please let me now. Thank you.
     
  2. DrLambda

    aa DrLambda L69: Teeheehee, Member

    Messages:
    458
    Positive Ratings:
    454
    Did you set a minimal Direct X level for the props and run Team Fortress at a lower dxlevel?
     
  3. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,440
    Positive Ratings:
    1,192
    Probably, models you are using as props do not support the prop type you use. In the Model Browser, in the Info tab of a model, there are 3 checkboxes: Static, Dynamic, Physic.
    Most of props not supporting Static support Dynamic, so it's usually the solution - turn the prop_static's into prop_dynamic's.
     
  4. Skullio

    Skullio L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    51
    Check the compile log for errors and check the console for errors when the maps running
     
  5. BenCo

    BenCo L5: Dapper Member

    Messages:
    242
    Positive Ratings:
    161
    There is always a few boxes with checks. The checks means which props it is use. Like if there is a check next to prop_dynamic you should use prop_dynamic not prop_static.
     
  6. Hotel Detective

    Hotel Detective L4: Comfortable Member

    Messages:
    187
    Positive Ratings:
    189
    Visual Representation of this:
    butt.png
    Since only dynamic has a check box in info, prop_static won't work.
     
    • Thanks Thanks x 1
    • Useful Useful x 1
Tags: