Problem creating server to test map

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Doctor Paprika, May 15, 2011.

  1. Doctor Paprika

    Doctor Paprika L4: Comfortable Member

    Messages:
    150
    Positive Ratings:
    50
    I'm assuming this has something to do with my computer, but I can't find anything about this specific problem anywhere.

    When I try to start a server (max players set to 1, Private), any map I load has major clipping issues. It is not a problem with my VMF files because it happened when I just tried to sort of "explore" Valve maps. Player characters either float when walking off ledges or clip right through models.

    Since this happens even with the maps that came packed with the game, I'm concerned that I won't be able to test my own map for bugs in time to release it for the upcoming contest. Has anyone else had a similar problem?
     
  2. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,031
    Positive Ratings:
    3,975
    oh man yes I know what you mean and I can't remember what to do so that it doesn't happen

    I know this is very useful but you can fix it/avoid it
     
  3. gamemaster1996

    gamemaster1996 L13: Stunning Member

    Messages:
    1,065
    Positive Ratings:
    131
    Have you tried Deleting Username/Teamfortress2 ??
     
  4. Fr0Z3nR

    aa Fr0Z3nR Creator of blackholes & memes. Destroyer of forums

    Messages:
    6,391
    Positive Ratings:
    4,901
    Have you tried typeing in "map <then map name here>" into dev console? (no < >'s just a space ebtween map and the full file name) for example "map arena_bobo_b2".

    Then you can just add bots to test.
     
    • Thanks Thanks x 1
  5. Seba

    aa Seba DR. BIG FUCKER, PHD

    Messages:
    2,363
    Positive Ratings:
    2,365
    What happens when you play multiplayer, do you still noclip through rocks etc?
     
  6. Doctor Paprika

    Doctor Paprika L4: Comfortable Member

    Messages:
    150
    Positive Ratings:
    50
    This worked. Haven't tried adding bots yet, but it got rid of the noclip issues.