Orphaned Map - pl_norad

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by CaffeinePowered, Jan 5, 2010.

  1. CaffeinePowered

    CaffeinePowered L1: Registered

    Messages:
    27
    Positive Ratings:
    0
    Ive got an orphaned map project that Ive had on the back burner for months and have not been able to finish due to one very nagging bug.

    The map is optimized, detailed, entities work, everything runs perfectly 100% fine if you already have it prior to a server switching to it.

    However, if the server goes from playing any other map to playing this one, you will crash. If you join after having disconnected from another server, via the browser, you are fine. If you already had it and it changes you are fine as well.

    The error in question is the following

    Code:
    Engine Error
    ---------------------------
    bad inline model number 125, worldmodel not yet setup
    This results in a crash to desktop, if the player attempts to rejoin the server they will get a check-sum error that the map they have does not match what is on the server.

    After graduating school Ive only had little snippets of time over the months to try to ferret out whatever is causing it but have had no luck and there's little documentation on what causes that error in the source engine.


    I've tried the following:
    - Segmenting the map into 4 pieces, compiling and downloading separately - None of the segments had the error, so I was unable to isolate a particular area

    - Going through the entire entity report for errors - Fixed a few, but none of them were "crash causing" errors.

    - Switching from various other Stock/Custom maps to see if it was on particular map that caused it - no dice

    - Boxing in the end-map explosion more thoroughly with no-draws - no change

    - Not putting the map file in a bz2 - still crashes, end file still has a checksum error on reconnect

    - Multiple FTPs


    This was a multi-person effort and anyone who can figure out what the problem is would be gladly added to the credits list and have the satisfaction of taking a map that is otherwise unable to be put on custom rotations due to this bug and getting it some play time :)

    Of course, if anyone does not have the time to go through something like this that's understandable, and I'm gladly open to any other suggestions to go about fixing it. The map itself is roughly the size of badwater + the first point of gold rush if you were to glue the two together.

    The RAR contains the last quick-compile I did in addition to the logs and source files. No custom textures or models were used to make this map, so no need to worry about pack-ratting things into the BSP.

    File Link
     
  2. Undies

    Undies L1: Registered

    Messages:
    45
    Positive Ratings:
    9
    For reference, (what you posted there may be useful information, particularly the last post) http://forums.tf2maps.net/showthread.php?t=5410 ... you have been working on this one a long while :eek:hmy:
    I'm curious why the "resolved" issue from that post came back? that was a while ago so perhaps you forgot you had fixed it?

    I would assume you have a prop set up to be of a prop_type that isn't supported by that model... as it was in your last case
     
  3. CaffeinePowered

    CaffeinePowered L1: Registered

    Messages:
    27
    Positive Ratings:
    0

    I had mistakenly thought I resolved it, at the time I made that original post I did a test with a small sample of people ~6 and no one crashed.

    Posted that I thought I fixed it, and then did a full scale test during a custom map night and ~66% of the players downloading crashed. Its been very frustrating because which players crash seems entirely random.

    I have not been able to isolate that its tied to a particular graphics card, OS, or any other factor.
     
  4. megawac

    megawac L4: Comfortable Member

    Messages:
    180
    Positive Ratings:
    29
    Try again today maybe by fluke it was solved by
    I know Ive been crashing constantly over past little while.
     
  5. Undies

    Undies L1: Registered

    Messages:
    45
    Positive Ratings:
    9
    I too, have been crashing, not just the game but my entire PC crashes, only when playing TF2. Any map, and without warning, have tried several drivers and multiple gfx cards, eff the demo/soldier patch. Curious what you are running, maybe we have a similar issue... or a link to WTF the issue is ...

    Caffeine, sorry, I got nothing for ya =\
     
    Last edited: Jan 7, 2010
  6. megawac

    megawac L4: Comfortable Member

    Messages:
    180
    Positive Ratings:
    29
    Been fixed since the update... I would think I am on verge of blue screening (as I have been alot in tf2) and than Ill be fine... So I think Valve effectively fixed the "crashing" issues... not sure about preformance.

    BTW the driver on my computer I assume was causing it was my AMD anthlon 64*2 processor
     
  7. CaffeinePowered

    CaffeinePowered L1: Registered

    Messages:
    27
    Positive Ratings:
    0
    I'll run a test this weekend and see if it produces any results
     
  8. CaffeinePowered

    CaffeinePowered L1: Registered

    Messages:
    27
    Positive Ratings:
    0
    Yea I just self quoted....tried a test tonight, same results :(