One more problem.

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by YouMustDestroy, Jun 23, 2009.

  1. YouMustDestroy

    YouMustDestroy L1: Registered

    Messages:
    7
    Positive Ratings:
    0
    Well, I posted earlier today about getting my textures to work, but that's not the problem now.

    I sketched out a CP map I'm going to make, but first I wanted to make a test map to get used to everything. So I did just that and compiled it correctly. I went in-game and went to "Create a server" to test it out. Loaded correctly and played in it. But there was a major problem, and I don't know what it is. I knew it seemed too good to be true, to do everything right the first time. :p

    Here are screenshots of the problem:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Hope those help.
     
  2. drp

    aa drp

    Messages:
    2,254
    Positive Ratings:
    2,555
    not sure what your exact problem is as i can see quite a few.

    1. your clips are showing
    2. your timer
    3. purple checked boxes on your scope
    4. did you spawn under your map?
     
  3. The Political Gamer

    aa The Political Gamer

    Messages:
    4,468
    Positive Ratings:
    1,684
    What the? I have never seen that happen ever. :confused:
     
  4. YouMustDestroy

    YouMustDestroy L1: Registered

    Messages:
    7
    Positive Ratings:
    0
    What do you mean "clips"?

    I set my timer as that so I don't have to worry about the map ending. Yes, I know I could have made it like, 2 hours but whatever.

    I noticed the checkers in my scope as well, but I think that that is viewing the part of the sky box while unscoped, viewing the part of the skybox that isn't initially supposed to show in a closed in map with no ceiling.

    And yes, I spawned under my map.

    At least I think I did. I spawned under the first and initial building (red spawn), but the thing is... that building is initially 2 stories and that's supposed to be the first story, even if that has no point in the map except to be there (I was testing out to see if I could make a second story successfully and ended up working from there).
     
  5. TracerDX

    TracerDX L3: Member

    Messages:
    127
    Positive Ratings:
    25
    The trigger tool texture does render if not tied to an invisible entity. (The yellow stuff)

    The purpleness is caused by a lack of cubemaps (I'm guessing you didn't build them and its not an issue at this point).

    "Clips" typically refers to the tools/toolsclip and toolsplayerclip brushes that create invisible barriers.

    You didn't spawn correctly because you don't have valid spawnpoints. If you placed them, you put them too close to the floor. (You would see something like "Invalid Spawnpoint" in the console) Without valid spawns, you will spawn at the map origin (0,0,0).
     
  6. YouMustDestroy

    YouMustDestroy L1: Registered

    Messages:
    7
    Positive Ratings:
    0
    When I placed the 12 player spawn entities, I placed them one square (on the grid) higher than the ground is placed.
     
  7. NovaSilisko

    aa NovaSilisko L42: Life, the Universe and Everything

    Messages:
    502
    Positive Ratings:
    129
    Should be at least 8. Did you even check the console when you started your map? -.-
     
  8. (-TN-) Ben2

    (-TN-) Ben2 L4: Comfortable Member

    Messages:
    172
    Positive Ratings:
    15
    just put them a few feet off the ground and ull be fine, the purple squares are because he hasnt rendered the lighting properly yet
     
  9. YouMustDestroy

    YouMustDestroy L1: Registered

    Messages:
    7
    Positive Ratings:
    0
    I usually don't check my console for anything...

    I hope you guys know I'm new at this.
     
  10. YouMustDestroy

    YouMustDestroy L1: Registered

    Messages:
    7
    Positive Ratings:
    0
    I'm going to use this topic I made for questions I have, to save space.

    I've decided to work on the CP map I sketched and I've successfully created two spawns, two hallways and the basic stuff. But I decided it was time to work on making it so opposing teams cannot enter the other team's spawn. I've created a brush-based entity, gave it tools/toolsnodraw and etc.

    Except, in this tutorial, it says to select the side of the brush-based entity that faces the outside of the spawn room. The problem is, I cannot select that part of the brush-based entity no matter what I do.

    Maybe I've done something wrong?
     
  11. TMP

    aa TMP Abuser of Site Rules

    Messages:
    948
    Positive Ratings:
    551
    Use the Texture applicator. Same tool that makes displacements.
     
  12. Sgt Frag

    Sgt Frag L14: Epic Member

    Messages:
    1,443
    Positive Ratings:
    294
    You have to right-click to select only one face.

    Left click selects the entire brush.