Odd graphical glitch

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Xopar, Apr 18, 2010.

  1. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    I am a beginner map maker and I am having a slight problem on my map. There is a spot that is causing a weird graphical glitch that looks similar to the way water looks when you have a leak in your map. I was hoping that someone knows what causes this. Thanks
     
  2. Grim Tuesday

    aa Grim Tuesday

    Messages:
    1,257
    Positive Ratings:
    371
    1. Do you have a leak?
    2. Did you forget to put a skybox?

    Explain more, I am not sure where you are receiving the effect: is it everywhere, or just in a certain spot.
     
  3. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    I loaded the pointfile and there were no leaks and I also have a skybox.
    The effect is just in a small spot. I don't really know how else to describe it =/.
     
  4. Freyja

    aa Freyja ¯\_(ツ)_/¯

    Messages:
    2,880
    Positive Ratings:
    4,972
    Take a screenshot and perhaps we could help you some more
     
  5. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    I took 2 screen shots. This is the only spot that this occurs.
     
  6. Grim Tuesday

    aa Grim Tuesday

    Messages:
    1,257
    Positive Ratings:
    371
    Do you have any areaportals?
     
  7. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    No I don't.
     
  8. Grim Tuesday

    aa Grim Tuesday

    Messages:
    1,257
    Positive Ratings:
    371
    I had a problem with this earlier, and remember that it had something to do with a nodraw brush. I ended up deleting it, and the problem was fixed, so I never got to figure out what was fully causing it.
     
  9. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    Ok thanks. I'll try remaking the nodraw brushes.
     
  10. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    I moved deleted and remade all my nodraw brushes. I only have 4 func_doors and 2 respawnroomvisualizers. I had the respawnroomvisualizers around the door brushes so i moved it outside. The problem still persists however.
     
  11. Leminnes

    aa Leminnes

    Messages:
    1,317
    Positive Ratings:
    801
    Press Alt+P. Make sure there's no errors there as well.
     
    • Thanks Thanks x 1
  12. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    I used alt+p and found some errors. I fixed them however its still glitching.
     
  13. DaBeatzProject

    aa DaBeatzProject

    Messages:
    1,276
    Positive Ratings:
    1,091
    Show us a picture of it in hammer. Then we'll (probably) know what it is.
     
  14. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    Here it is in hammer. If there are any other views or windows you think you want to see i can get those as well.
     
  15. jpr

    aa jpr

    Messages:
    1,095
    Positive Ratings:
    507
    try using the grid sometime
    it's great
     
    • Thanks Thanks x 1
  16. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    What grid do you mean? The 3d view?
     
  17. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    Would it help if i uploaded the bsp and vmf for the map?
     
  18. Languid

    Languid L5: Dapper Member

    Messages:
    240
    Positive Ratings:
    232
    Since it doesn't look like you have any nodraw faces visible, it could be a portal side error. I got them occasionally with earlier maps when I used huge brushes to seal off the map. 90% it's completely benign, but it caused effects like this for me every so often. Compile your map, hit the copy to clipboard button and paste it into this:
    http://www.interlopers.net/errors/

    Post all the errors found back here
     
    • Thanks Thanks x 1
  19. Xopar

    Xopar L1: Registered

    Messages:
    15
    Positive Ratings:
    0
    Search results ( 0 )
    Show all found errors of the last search action.
    Link to this list

    Was the result of the search
     
    Last edited: Apr 18, 2010
  20. Grim Tuesday

    aa Grim Tuesday

    Messages:
    1,257
    Positive Ratings:
    371
    My only suggestion at this point is to rebuild this entire section of the map. :(