Odd door glitch?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Ninjilla, Jun 1, 2009.

  1. Ninjilla

    Ninjilla L7: Fancy Member

    Messages:
    445
    Positive Ratings:
    55
    Ive found that when Im trying to put doors in, when I walk towards it, the model wont move, but I hear the door closing and opening sounds. Why is this? I checked the SDK wiki page and everything seems right... I'm sure the answer is obvious and in my face but I cant seem to find it.
     
  2. Jono00

    Jono00 L1: Registered

    Messages:
    17
    Positive Ratings:
    0
    Are you sure your trigger_multiple outputs are set correctly?
    I have had a similar problem that was fixed by correcting the outputs.
     
  3. Ninjilla

    Ninjilla L7: Fancy Member

    Messages:
    445
    Positive Ratings:
    55
    OnEndTouchAll *door name* Close <none> 0.00 No
    OnStartTouchAll *door name* Open <none> 0.00 No

    Right?
     
  4. Kronixx

    Kronixx L5: Dapper Member

    Messages:
    205
    Positive Ratings:
    38
    do you have the movement direction set correctly?
     
  5. Jazz

    Jazz L5: Dapper Member

    Messages:
    240
    Positive Ratings:
    23
    I know exactly what you did wrong. First, make sure your door is a dynamic sliding door prop. Then give it a name. Then for your outputs on your trigger_multiple put:

    OnStartTouchAll - DOOR NAME - SetAnimation - open
    OnEndTouchAll - DOOR NAME - SetAnimation - close
     
  6. maxtraxv2

    maxtraxv2 L3: Member

    Messages:
    103
    Positive Ratings:
    3
    "dynamic sliding door prop" isnt listed
    "SetAnimation" doesnt show

    i had the same problem

    select the door prop, and parent it to the func_door
    and if you parent the door prop in the func_door remove it
     
    Last edited: Jun 1, 2009
  7. Ninjilla

    Ninjilla L7: Fancy Member

    Messages:
    445
    Positive Ratings:
    55
    louiekidd: Yes The movement is set to up.

    maxtraxv2: my Door prop IS parented to the func_door, and my model has collisions off, so maybe the actual func_door entity is not moving? I dont know why though, the outputs seem fine.
     
  8. SiniStarR

    SiniStarR L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    585
    Positive Ratings:
    116
    it might help to look at a decompiled valve map. I had the same problem, as you. Granted I dont remember exactly what it was, but that's how I solved my problem. Just compare and contrast. Its always the little things
     
    • Thanks Thanks x 1
  9. Ninjilla

    Ninjilla L7: Fancy Member

    Messages:
    445
    Positive Ratings:
    55
    Ok, I just copied/pasted badwaters outputs,maybe what was wrong was that I put close for both touchstart and end? I thought they were correct. Either way its working, thanks guys:)