New to map editing, need some assistance

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by UP8328, Feb 26, 2017.

  1. UP8328

    UP8328 L1: Registered

    Messages:
    1
    Positive Ratings:
    0
    Hey all, I'm pretty new to map editing and would like to know what causing this errors in the map edit of ctf_doublecross (converted it to a manpower map). I really have no idea how to describe the first issue but coming up to the doorway is not rendering properly. And another issue is Level of Detail not showing depending on distance. I did run my log though interlopers error log checker and fixed the issues and recompiled and still shows up like this. Any ideas to help point me in the right direction would be great.

    Rendering issue though this doorway.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Level of Detail Issue, how can i fix this?

    [​IMG][​IMG]

    Thanks,
     
  2. Muddy

    Server Staff Muddy Muddy

    Messages:
    2,381
    Positive Ratings:
    4,206
    Most likely because of a leak of some kind. Could you post your compile log here please?
     
  3. Idolon

    aa Idolon the worst admin

    Messages:
    1,484
    Positive Ratings:
    4,317
    I think decompiling a map won't restore its areaportals correctly (which would cause that rendering error), meaning they'll have to be recreated. Not totally sure on that though.
     
    • Agree Agree x 2
  4. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,429
    Positive Ratings:
    1,172
    Areaportals behave like that when they are closed, so setting them to Open might help.
    As for the second problem, try checking the props' fade distance.
     
  5. Tumbolisu

    aa Tumbolisu  I ⌄ I 

    Messages:
    937
    Positive Ratings:
    905
    No LOD causes a prop to disappear. LODs simply reduce the number of tris that are being rendered. As Crowbar has mentioned, the problem is caused by incorrect fade distances.
     
  6. Hyperion

    aa Hyperion L16: Grid Member

    Messages:
    810
    Positive Ratings:
    617
    I haven't ever seen decompile resulting working areaportals, therefore after decompile, you should always untick the rebuilt areaportal visgroup to avoid problems
     
  7. MOCOLONI

    MOCOLONI L5: Dapper Member

    Messages:
    242
    Positive Ratings:
    60
    From my own experience, several Areaportals on decompiled maps tend to automatically move backwards/forward by one unit. At least for me, moving Areaportals inside the doors shouldn't make them disappear.