1. Hey there Guest,

    The game servers have moved to semi-dedicated hardware and IPs have changed. Please see front page server widget for up-to-date game server information.

Need help with water problem

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by thespacepope, Feb 12, 2008.

  1. thespacepope

    thespacepope L1: Registered

    Messages:
    11
    Positive Ratings:
    0
    This only happens when I build maps in TF2, it's never happened to me when I worked in HL2 or CS:S. Some basic information:

    Sky: sky_day02_05
    Water: water/water_2fort

    All water brushes have water on the top face, nodraw on the rest, and no attached entities.

    The compile log is attached, and I took a pair of screenshots to illustrate what I'm talking about. I see right through the top surface of the water and I can see the skybox right through where the water surface should be! Beneath the water, everything is perfect. I've never really learned much about water because Ive never had a problem with it.

    [​IMG][​IMG]

    When building this map it was on normal, when built with fast on BSP/VIS/RAD all of the water surface looks completely flat and underwater looks like a above water scene.

    Any and all help would be appreciated, thank you.
     
  2. Hawk

    Hawk L7: Fancy Member

    Messages:
    419
    Positive Ratings:
    212
    This is a classic problem. You have a leak somewhere in your map. Your compile log confirms it where it says:

    **** leaked ****
    Entity prop_static (880.00 1983.00 112.00) leaked!

    To make finding your leak easier, choose "load pointfile" from Hammer's "Map" menu. This will draw a red line through the hole in your map.