Need help with skin families!

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by benhenry96, Nov 25, 2010.

  1. benhenry96

    benhenry96 L1: Registered

    Messages:
    29
    Positive Ratings:
    18
    Hey guys, I need some help really bad.
    I just made a hat, and the skin families are not working.
    whenever I view it in model viewer alone, I change the skin and it reverts to the original texture.
    I don't know if it is a syntax error or what... help me please!
    here is my .qc

    $cd "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\benhenry96\team fortress 2\tf\models\player\items\pyro\decompiled\Clown_hat "
    $modelname "player\items\pyro\attendant.mdl"
    $model "Body" "attendant.dmx.smd"
    $cdmaterials "models\player\items\pyro\"
    $texturegroup skinfamilies
    {
    { "clown_hat.vmt" }
    { "clown_hatblue.vmt" }
    }

    $hboxset "default"
    $hbox 0 "bip_head" -4.193 -11.071 -3.872 4.347 0.000 5.724
    // Model uses material "models/player/items/pyro/attendant.vmt"
    $surfaceprop "cloth"
    $illumposition 3.725 0.077 74.025
    $sequence idle "idle" loop fps 30.00
    $collisionmodel "phymodel.smd"
    {
    $mass 21.7
    $inertia 1.00
    $damping 0.00
    $rotdamping 0.00
    }
     
  2. Terr

    aa Terr Cranky Coder

    Messages:
    1,591
    Positive Ratings:
    405
    Random ideas to try from the blind leading the blind:
    • Removing the ".vmt" extension, ex. "clown_hat"
    • Removing the trailing slash for the $cdmaterials value
    • Changing DOS-style \ slashes into UNIX-style / slashes in places (like $cdmaterials)
     
  3. Seba

    aa Seba DR. BIG FUCKER, PHD

    Messages:
    2,363
    Positive Ratings:
    2,365
    Put the $texturegroup section right after $body.
     
  4. Rexy

    aa Rexy The Kwisatz Haderach

    Messages:
    1,795
    Positive Ratings:
    2,367
    Open your .smd in notepad and paste the first 20 lines here.