Need help with killer vehicle

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Prestige, Apr 24, 2010.

  1. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    Ok, so i want the landrover model from the swamp pack to be like the trains from well/freight (right now it should make train noises XD). I copy-pasta-ed nearly everything from well.....but it won't start. ever.

    Note: I know the wheels wont spin, it won't animate, etc.... This map is more of a learning experience than anything.

    So, I have a trigger hurt at the front, and my path lined up. i have a clip texture (func_tracktrain) named "train3" and the actual model named "train3_model"

    My logic relay has the outputs of:
    "ontrigger.....train3_model....TurnOn"
    "ontrigger.....train3.....setspeed..150----.02"
    "on trigger.....train3_sound....playsound-----.03"

    What triggers my logic_relay?

    My func_tracktrain has inputs from each of my path_tracks
    "OnPass....Stop"

    I don't wont it to stop. I want it to continue to next path_track (take a turn to it).


    Halp? can't find any tuts on the net.
     
  2. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    If you copypasted the func_tracktrain from well, then the initial speed is set to 0, which is why it won't start.

    If you want the train to start after some event, then keep it like it is, and make whatever event it is send an output to the relay for Trigger.

    If you want the train to just be running all the time, make the initial speed the same as max speed, and you don't need the logic relay
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. The Political Gamer

    aa The Political Gamer

    Messages:
    4,468
    Positive Ratings:
    1,682
  4. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    i want the train to go about every 30 seconds to a minute. not supposed to go very often.

    thanks TPG
     
  5. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    ok. i got it working. it moves hilariously slow, and stops at this one part, so i got off it (i was riding it), and then it started moving and it killed me XD. im gonna keep that.

    Only problem is that it moves in a circle, and on my last path_Track i have it stop. It disappears.....
     
  6. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    for some reason, it wont "refire"
    I have random time set, and it is at mintime: 30; maxtime: 45

    I even set a refire interval.
     
  7. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    When it gets to the last path_track you make that path_track output Onpass stop, turn model off and stop any sounds of the train. It should still have the next path_track as the first so that it can loop.
    After the random interval, you tell the random timer to fire a logic relay and the logic relay to setspeed (whatever speed you want it at), turn model on, and start sounds.

    The minimum random interval should at least be the time it takes the train to travel.

    Do you have this?
     
  8. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    ah yes. that was it. i got the model working now. its pretty.

    Well, I have a landrover, not a train (from the swamp pack), on a road. It goes in a circle in the random time interval set, and goes back to where it is, model and everything, but then it won't go again. It is supposed to go every 30-45 seconds. :(

    I have a logic_timer, not a relay. Do i need one? Probably.
    Outputs
    OnTimer......train3.....StartForward.....0.....NO
    OnTimer......train3.....SetSpeed...400..0...NO
     
  9. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    relays just keep things neater when you are giving more than one output
    also i'm still going to call it a train since it's a func_tracktrain


    Make it
    Ontimer -> logicrelayname -> trigger

    logicrelayname
    ontrigger -> func_tracktrain -> setspeed #
    ontrigger -> trainmodel -> TurnOn



    on the last path_track of the circuit,
    nextstoptarget: first path_track
    outputs
    onpass -> func_tracktrain -> stop
    onpass -> trainmodel -> TurnOff
     
    Last edited: Apr 25, 2010
  10. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    so what is causing this refire thing to not work? the car only goes around once and stops...
     
  11. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    I don't know? what inputs does your func_tracktrain and your model have?

    btw i hope you have a filter so that anything with train in the name is not included in the trigger hurt

    "My func_tracktrain has inputs from each of my path_tracks
    "OnPass....Stop"
    "

    You dooooo have that on only the last one right? right?
     
    Last edited: Apr 25, 2010
  12. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    I don't want it to stop at each path_track, just the last one, and i have that output.

    I think the problem is that i am using a logic_timer, not a logic_relay, but the logic_relay didn't work. ;)

    My func_tracktrain has no outputs, but these inputs:
    train3_path_a8....OnPass.....Stop
    logic_timer.....OnTimer.....StartForward
    logic_timer......OnTimer.....SetSpeed...400

    I do not have any filters either. why would i need one?
     
  13. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    You don't need StartForward, you only need SetSpeed
    Are you sure the model is being turned on again? I assume it is being told to turn off if you copypasted

    also I don't remember why you need the filters, but it's probably best you have them - I just know it makes the trigger ignore the train entities so nothing goes wrong.
     
  14. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    no, i got rid of that. the model stays, but it won't "go" again. i think i need a logic_relay....
     
  15. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    The relay just relays information
     
  16. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    well, i don't know what is causing the issue then.
     
  17. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    What inputs does your model have?
     
  18. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    none. the model is fine, it doesn't turnoff.
     
  19. alecom

    alecom L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    516
    Positive Ratings:
    120
    Okay try this..
    For the logic_timer, have it start disabled, and at the last path_track, make the onpass send it an input to Enable and another one to Firetimer. The minimum and maximum interval, just make how long you want in-between the train stopping and starting. Then send an input from the timer to itself to disable, with a delay of 1 second (Assuming your minimum interval is at least more than that!)
     
  20. Prestige

    aa Prestige im not gay anymore

    Messages:
    1,769
    Positive Ratings:
    1,517
    i have the last path_track sending an output to the timer with: onpass, firetimer, every 30 seconds
    When i send an input to the timer itself, is it "Ontimer"?