1. On August 16th at 9pm CST, the site will be put in to read only mode for maintenance. Maintenance should not take longer than an hour.

My map suddenly began crashing TF2.

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Cheez-It, Feb 3, 2009.

  1. Cheez-It

    Cheez-It L1: Registered

    Messages:
    3
    Positive Ratings:
    0
    Hello,
    I had a good map going when on one compile it decided to crash the game. The compile looks fine to me, and Hammer acts normal. Once I launch the game and load the map, TF2 crashes to desktop. I've searched for this but found no answers. What can I do to start finding the source of my problem? I've already gone back and deleted a bunch of stuff I had just added, like water and stuff. I tried making the map smaller. I don't have an excessive amount of entities or anything like that.

    Here is my compile log: http://pastebin.com/m64d9706c

    Thanks for any help!
     
  2. Acegikmo

    aa Acegikmo

    Messages:
    555
    Positive Ratings:
    491
    Compile log looks clean.
    Have you tried alt+P in Hammer?
    Do you have over 8 control points in your map?
     
  3. Zeewier

    Zeewier L9: Fashionable Member

    Messages:
    619
    Positive Ratings:
    130
    1.Remove anything you added since last compile.

    2.Use the cordon tool to compile little pieces of the map to find the area that crashes your map.
     
  4. Sgt Frag

    Sgt Frag L14: Epic Member

    Messages:
    1,443
    Positive Ratings:
    294
    You do save under new names every once in awhile too right?

    It's almost always easier to go back to a previous save than try to delete new work and not miss anything.

    Plus if your file gets corrupt...
     
  5. Cheez-It

    Cheez-It L1: Registered

    Messages:
    3
    Positive Ratings:
    0
    -Alt-P displays no errors.
    -CTF map.
    I used the cordon tool just now and it leads me to believe that the problem might be lights? If i cordoned the entire map, it ran fine, so I couldn't pinpoint the problem. Cordon also made it fullbright (EDIT: only the first time. I tried cordon a second time and it was regular lighting). So I tried deleting all the lights and it still didn't work. Then I compiled without RAD. Same problem.

    Any more ideas?
     
    Last edited: Feb 3, 2009
  6. Ezekel

    Ezekel L11: Posh Member

    Messages:
    818
    Positive Ratings:
    244
    something is outside the map...
    perhaps you have an erroneous displacement?
     
  7. Cheez-It

    Cheez-It L1: Registered

    Messages:
    3
    Positive Ratings:
    0
    I see nothing outside but that sounds like it could be what's happening..
    Is there an easy way to find something outside the map?
     
  8. GrimGriz

    GrimGriz L10: Glamorous Member

    Messages:
    774
    Positive Ratings:
    133
    load the pointfile