Missing textures on some maps

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by tib20, Aug 28, 2012.

  1. tib20

    tib20 L1: Registered

    Messages:
    4
    Positive Ratings:
    0
    Hi all!
    Recently, I made server on my PC to play with friends.
    So I searched for cool maps to play on.
    I found a map, cp_orange_final but when I launch it, surprise! There were some textures missing and it wasn't playable, because the principal tower is invisible!
    So I let this map, thinking it was an exception.
    But I have found another map which has textures bugging.

    I have searched why but the answers that I found not satisfied me.
    I think I must download some files, but I didn't find what and where.

    So if you can help me, it will be great.

    Thank you in advance. :)
     
  2. grazr

    aa grazr Old Man Mutant Ninja Turtle

    Messages:
    5,436
    Positive Ratings:
    3,557
    If you have the server running off your PC you shouldn't have any problems with missing content as it'd be present on your disk. Usually this issue occurs because someones TF directory on their PC doesn't match the content on a dedicated server. Is the issue just for other players or also yourself? You could try varifying your files through steam.

    Most releases of maps have the content embedded into the bsp file by the author so you don't have to worry about missing content as it's unnecassery to install a ton of custom content in your TF directory when they do this. My first piece of advice would be to avoid maps that have these issues; because they are poorly made.

    I'm afraid with your ambiguous explination this ambiguous advice is all i can manage.
     
    Last edited: Aug 28, 2012
  3. tib20

    tib20 L1: Registered

    Messages:
    4
    Positive Ratings:
    0
    Sorry, but I'm French and it's difficult to explain this in English.

    First, the map should looks like this:
    [​IMG]

    but it looks like this:
    [​IMG]
    The issue is for me and 4 others who had joined the server with this map. One of them had already played on this map, and there were the good textures.
    And when I try it with the built-in TF2 server, it works!

    So I think there are some textures which are missing, but are on my computer. How can I retrieve them?
     
  4. Jetti

    Jetti L5: Dapper Member

    Messages:
    226
    Positive Ratings:
    96
    I think you should validate your game content or alternately reinstall TF2 completely.

    Also, that's not how missing textures appear. That looks as if you're staring into the void to me.

    However, that said, it also reminds me of the Assignment Frenzy #1, where Aly (I believe) was seeing an alpine map as if it were snow.

    Does this happen on official maps at all?
     
  5. tib20

    tib20 L1: Registered

    Messages:
    4
    Positive Ratings:
    0
    I have already validated my content, and why I should reinstall the game? It works normally when I load the map with the server included in TF2.

    I don't think I was looking in the void, wherever I am, it's the same problem. And like I said before, the problem doesn't occurs with the TF2 internal server.

    And for the official maps, I have not noticed that yet.
     
  6. Jeremy

    Jeremy L11: Posh Member

    Messages:
    829
    Positive Ratings:
    251
    So when you run the map on a listen server (through Create Server) the maps are fine, but when you run the map from your server (is it a dedicated server? I'll assume it is) some of the content is broken?

    Check there isn't any missing content and such in the server files.
     
  7. tib20

    tib20 L1: Registered

    Messages:
    4
    Positive Ratings:
    0
    Yep, that's it.

    To check if there isn't any missing content, how do I do ? If it consists by updating with the command update, I already did that ;)