Missing entities...

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by DeOntwerper, Jan 27, 2015.

  1. DeOntwerper

    DeOntwerper L1: Registered

    Messages:
    46
    Positive Ratings:
    1
    Heya there,

    On a few of my latest compiles I've had all the light entities as well as player spawn entities go missing. First time it's happened to me and it's very frustrating as I was close to finishing the map. :(
     
  2. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,920
    Haven't accidentally hidden the visgroups?
     
  3. DeOntwerper

    DeOntwerper L1: Registered

    Messages:
    46
    Positive Ratings:
    1
    Nope.

    The entities aren't there nor in the compiled map.

    Luckily I had a recent backup...
     
  4. UKCS-Alias

    aa UKCS-Alias Mann vs Machine... or... Mapper vs Meta?

    Messages:
    1,264
    Positive Ratings:
    795
    Can you post the compile log?
     
  5. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    341
    I think he meant they are already gone in hammer
     
  6. DeOntwerper

    DeOntwerper L1: Registered

    Messages:
    46
    Positive Ratings:
    1
    Yeah.

    The entities go missing from both the compiled map and the vmf file.
     
  7. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    341
    Well best thing you can do is copy the entities from an older version in the current one :/
     
  8. DeOntwerper

    DeOntwerper L1: Registered

    Messages:
    46
    Positive Ratings:
    1
    So it happened yet again. No idea why.

    I am seriously lucky I do a backup everytime before compiling...
     
  9. Pocket

    aa Pocket func_croc

    Messages:
    4,489
    Positive Ratings:
    2,377
    Did it tell you that you had invalid solids and ask to "fix" them? Because saying yes removes all your entities from the map and re-saves it so you can't get them back.
     
  10. Freyja

    aa Freyja ¯\_(ツ)_/¯

    Messages:
    2,884
    Positive Ratings:
    5,128
    That bug has been fixed for a long time now.