Map is stuck on full bright.

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Swizik, Mar 11, 2018.

  1. Swizik

    Swizik L1: Registered

    Messages:
    18
    Positive Ratings:
    4
    I was starting to make a map, I compiled it, and then even though I had light entities, my map was stuck at full bright, I tried mat_fullbright 0 but nothing worked. I had never got this problem, please help.
     
  2. Da Spud Lord

    aa Da Spud Lord L0: Crappy Member

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    541
    -Are you running VRAD on normal or fast mode?
    -Is sv_cheats 1 enabled when using mat_fullbright 0? mat_fullbright is a cheat command.
    -Is VRAD reporting any errors?
     
  3. Swizik

    Swizik L1: Registered

    Messages:
    18
    Positive Ratings:
    4
    -VRAD is running on normal
    -Yes, I know mat_fullbright is a cheat command
    -Can you give me more info on “is VRAD reporting any errors” because I’m new to mapping, I know how to do stuff but not anything technical.
     
  4. Da Spud Lord

    aa Da Spud Lord L0: Crappy Member

    Messages:
    788
    Positive Ratings:
    541
    Your compile log shows the compile process of your map. VRAD is one of those processes, it is the process that adds lighting data to your map. Like all of the compile process, VRAD outputs its process into the compile log, along with any errors. Is VRAD giving any errors in the compile log? If you're not sure, post your compile log here or in this compile log checker.
     
  5. Swizik

    Swizik L1: Registered

    Messages:
    18
    Positive Ratings:
    4
    Ok, I’ll be sure to check it later, because I’m on my phone right now, and it’s not like I can just use hammer on my phone.

    (That would be cool though)