Lighting issues?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by DrSquishy, Jul 12, 2017.

  1. DrSquishy

    DrSquishy L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    507
    Positive Ratings:
    107
    When compiling my map, recently I have been turning off VRAD compilation as I got my lighting mostly working. Recent I have been turning it back on but none of my lights work at all. The map is almost completely black even though I have all my lights enabled and properly positioned. What am I doing wrong?
     
  2. Vel0city

    aa Vel0city func_fish

    Messages:
    1,913
    Positive Ratings:
    1,533
    Turn off VRAD? What? Why? Do that and you'll have fullbright, not proper lighting.

    Anyway, check if a light is inside a brush somewhere, that can cause pitch blackness. Or leaks, that can do that too.
     
  3. DrSquishy

    DrSquishy L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    507
    Positive Ratings:
    107
    Definitely no leaks and the whole map is shrouded in darkness. I turned off VRAD for actual testing and for a faster compile
     
  4. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    337
    compile parts of your map with :cordonedit::cordonenable: until you found the part where you have no lighting. You probably have some borked brush in this area.
     
  5. DrSquishy

    DrSquishy L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    507
    Positive Ratings:
    107
    So potentially one bad brush may be completely breaking the lighting for the whole map?
     
  6. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,019
    Positive Ratings:
    337
    Pretty much, yeah.

    Eventually it just got screwed after vertex eiting, remaking unusual shaped brushes in your problem area usually fixes it
     
  7. DrSquishy

    DrSquishy L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    507
    Positive Ratings:
    107
    ......