Leaving empty brush entities?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Pocket, Sep 18, 2015.

  1. Pocket

    aa Pocket func_croc

    Messages:
    4,489
    Positive Ratings:
    2,219
    I went around deleting some func_brushes that I was converting into models, and I just realized I had left Hammer set to Solids rather than Groups or Objects. Did I leave a bunch of func_brush entities behind that now have no brushes in them, or does Hammer automatically remove the entity when the last brush in them is deleted? If so, how do I fix it?
     
  2. Jusa

    aa Jusa

    Messages:
    339
    Positive Ratings:
    537
    I've done this same thing a few times but I dont think any entities were left behind. Cant you just make a new map and test it out, creating a few func_brushes and then deleting the solids and checking the entity report if any func_brushes are left?
     
  3. henke37

    aa henke37

    Messages:
    1,919
    Positive Ratings:
    449
    And if that doesn't cuase the problem, see if manually editing the file can do it. Then we can figure out how to resolve the problem.
     
  4. Jusa

    aa Jusa

    Messages:
    339
    Positive Ratings:
    537
    wat.
     
  5. henke37

    aa henke37

    Messages:
    1,919
    Positive Ratings:
    449
    I want to know how to deal with the situation when it happens for real, even if it needs to be artifically created for testing.
     
  6. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,990
    I do this occasionally and nothing bad has ever happened. In fact I didn't even think about it.