Invisible props?!

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Mr. P. Kiwi, Jan 27, 2010.

  1. Mr. P. Kiwi

    Mr. P. Kiwi L5: Dapper Member

    Messages:
    244
    Positive Ratings:
    95
    I finally succeeded compiling my map!
    But what did I found out? Some props are missing!
    I checked in hammer - I didn't deleted them...
    So What happend to them?

    Thanks in advanced to the people that will help me find my missing props!
     
  2. The Asylum

    aa The Asylum

    Messages:
    1,658
    Positive Ratings:
    439
    The only thing I can think of is the render mode setting. Open up the info window for your props and see if Render Mode is set to Normal
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. Beetle

    Beetle L9: Fashionable Member

    Messages:
    627
    Positive Ratings:
    141
    The props you used that aren't showing up - Are they prop_static? If so, not all models were made to be static. Try changing some of them to prop_dynamic with movement disabled and see if you can see them.

    Otherwise, are you getting any errors in the console?
     
  4. Mr. P. Kiwi

    Mr. P. Kiwi L5: Dapper Member

    Messages:
    244
    Positive Ratings:
    95
    I'm pretty sure the models that are not visible are supposed to be prop_static (mining crates and barrels) and there are no errors...

    And other barrels are visible...:unsure:
     
  5. Psy

    aa Psy The Imp Queen

    Messages:
    1,705
    Positive Ratings:
    1,467
    Post a compile log. It could be a leak.
     
  6. Nutomic

    Nutomic L11: Posh Member

    Messages:
    888
    Positive Ratings:
    177
    Select one of the models and go into the model browser. To the right, theres a tab named "info", where you can see, which type of prop that model can be.

    For example, if only static is checked, the model has to be prop_static, if physics is checked it must be prop_physics. (prop_dynamic works for almost all models).

    The compile log should also say something about wrong prop types, also errors in the console.
     
    • Thanks Thanks x 1
  7. Grim Tuesday

    aa Grim Tuesday

    Messages:
    1,257
    Positive Ratings:
    371
    Are you alt-tabbing out?
     
  8. Engineer

    aa Engineer

    Messages:
    1,166
    Positive Ratings:
    372
    Did you copy the models from any other decompiled maps? That could be a problem.
     
  9. Undies

    Undies L1: Registered

    Messages:
    45
    Positive Ratings:
    9
    or the fade distance could be set wrong?
     
  10. SiniStarR

    SiniStarR L8: Fancy Shmancy Member

    Messages:
    585
    Positive Ratings:
    116
    make sure they are not prop_detail
     
  11. FaTony

    FaTony Banned

    Messages:
    902
    Positive Ratings:
    160
    prop_dynamic_override works almost always.