How do you fix textures in custom models?

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Umbya Shpee, Jan 22, 2016.

  1. Umbya Shpee

    Umbya Shpee L1: Registered

    Messages:
    13
    Positive Ratings:
    0
    So I was toying around with a map then I got missing textures on a grass prop. A prop by the same author worked earlier you can see the props down below the page for both are also below

    The Grass texture not working:
    [​IMG]

    The page: https://sfmlab.com/item/1137/

    The grass that worked:
    [​IMG]

    The page: https://sfmlab.com/item/269/
     
  2. killohurtz

    aa killohurtz Distinction in Applied Carving

    Messages:
    1,003
    Positive Ratings:
    1,155
    A common cause of missing prop textures is the material files being in a different directory than the one specified in the model's qc file, either because you installed it wrong or it came in an incorrect folder structure. The quickest way to confirm that is to decompile the model and check the qc yourself. You might also want to ask the creator of the prop.

    By the way, I hope you don't intend to use these in a TF2 map, because even moderate use of such high-poly models will cause performance to tank hard.
     
  3. Vel0city

    aa Vel0city func_fish

    Messages:
    1,916
    Positive Ratings:
    1,536
    To add to the post above, grass in TF2 is just a 2D sprite with a fairly low-res texture. People in TF2 are generally focussing on combat rather than that one flower or grass(unless they're making Hoovy picnics), so keep it really simple, also for performance reasons.

    Of course, if this is for an entirely different game/Source mod, then also do what the post above me says.