Help! My spawn points don't work!

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Monster Killer, Dec 6, 2009.

  1. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    I started to make a TF2 map but one time when i compiled it, only one for the many spawn points worked. Both teams spawned in the same place and no matter how many times i delete, change or add new points, only one of them will work.

    Please help if you can becuase this is really annoying me as i spent a long time on this map.

    Thank you!


    :) Works now! Thanks for everyone who helped out!

    It was the control point entities stopping them working for some reason so i re-made them and it works.

    The Map - CP_Underpass - Under Construction
     
    Last edited: Dec 11, 2009
  2. sohcahtoa

    sohcahtoa L2: Junior Member

    Messages:
    52
    Positive Ratings:
    3
    for you info_player_teamspawn, is the team set to red, or blue, depending on who you want to spawn there?
    also, have a put a trigger entity around your spawns, encapsulating each teams spawn, and set its team?
    i think this would help.
    also
    http://developer.valvesoftware.com/wiki/TF2/Creating_a_Spawnroom
    try that, as i may be wrong
     
  3. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Yes, i have set up the spawn room properly with all the required parts and every one spawns in the same place, both the entire red team and the entire blu team.
     
  4. Steff0o

    Steff0o L6: Sharp Member

    Messages:
    295
    Positive Ratings:
    132
    they have to float a little above the floor, have you checked that?
     
  5. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Yes, they are above the floor.
     
  6. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Oh i find a way to make it work!

    I set the info_player_teamspawns to allow any team and to start disabled.
    I then used a logic_auto to set the spawn points to certain teams and to enable. only the points i do that for work.
    So i will have to do this for all the points, though its better than them not working.

    Thanks for the suggestions though guys.
     
  7. Seba

    aa Seba DR. BIG FUCKER, PHD

    Messages:
    2,363
    Positive Ratings:
    2,692
    Are you positive that the spawns where RED is supposed to spawn has 'Team' set to Red? Because I don't think using a logic_auto is necessary for creating spawns.
     
  8. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    I am positive that both spawns were set up correctly but even then they did not work, using the logic auto is the only way to make it work for me.
     
  9. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Ok, now i found that this still does not work as when a new round starts, all players spawn in the same place again untill they die when they spawn in their spawn area in different places. (this is when using the logic auto).

    This is really annoying me now :(
     
  10. Fraz

    aa Fraz Blu Hatte, Greyscale Backdrop.

    Messages:
    944
    Positive Ratings:
    573
    If this is multistage have you got your team_control_point_rounds set up

    and your spawns set up as:

    [​IMG]

    I had a similar problem with a multistage a/d map until I did this and it worked.
     
  11. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Yes they are set up fine yet they still work work.
     
  12. Seba

    aa Seba DR. BIG FUCKER, PHD

    Messages:
    2,363
    Positive Ratings:
    2,692
    Try to delete the spawn points and func_respawnrooms, and save the map. Then redo the stuff you deleted, that might fix it. This bug happens occasionally, and it seems to go away if you make new spawn points.
     
  13. Timberjaw

    Timberjaw L2: Junior Member

    Messages:
    71
    Positive Ratings:
    19
    I've had this happen before when my info_player_teamspawn entities weren't individually named. For example: red_teamspawn_01, red_teamspawn_02 ... red_teamspawn_16.
     
  14. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Neither of these 2 methodes work :/. I really dont know whats wrong with it or why it happened.

    This is what happens in game:
    [​IMG]


    And this is what it is like in hammer:
    [​IMG]
    (There is also a red spawn with 4 spawn points and a func_respawnroom)
     
    Last edited: Dec 8, 2009
  15. FaTony

    FaTony Banned

    Messages:
    902
    Positive Ratings:
    160
    Too close to walls imho.
     
  16. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Its not that as no matter where i put them, only one of them will ever work.
     
  17. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    I decided i am going to try something. I will delete all the spawn related entities and save it. Then i will uninstall Source SDK then install it again as it could be an error with hammer editor. I will post if it works or not.
     
  18. Nutomic

    Nutomic L11: Posh Member

    Messages:
    888
    Positive Ratings:
    177
    Of my experience, if something doesnt work in hammer as it should, ts in 99% of cases not a bug in hammer, but some setting being wrong or something like that.

    Reinstalling wont help anything.
     
  19. honeymustard

    honeymustard L9: Fashionable Member

    Messages:
    698
    Positive Ratings:
    285
    Could you post the vmf? There's probably a small detail right under your nose that you can't spot.
     
    • Thanks Thanks x 1
  20. Monster Killer

    Monster Killer L1: Registered

    Messages:
    49
    Positive Ratings:
    5
    Yeah, just give me a min.
     
    • Thanks Thanks x 1