GUIStudioMDL

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by DisruptedHunter, Oct 9, 2013.

  1. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    Hi, I'm trying to convert a prefab I made into a model, but I am having some trouble. First I made the prefab in Hammer, exported it to Soft Image, threw the .smd file into CannonFodder's Studio Compiler and got the .qc file. I then put the .qc file into GUIStudioMDL, because I do not know how to get a .mdl file from CannonFodder's Studio Compiler. I set the paths in GUIStudioMDL, but when I compile I get this error:

    MountAppFilesystem() failed: SteamMountAppFilesystem(4294967295,4294967295,0x1323fc54) failed with error 4: Bad launch configuration

    I have no idea what that means and I can't find a solution to error 4 anywhere online
     
  2. henke37

    aa henke37

    Messages:
    1,876
    Positive Ratings:
    440
    Check that:
    • your tool is steampipe aware.
    • you are using the latest sdk (the one that comes with the game)
    • the game cache is valid
    • you have run the game at least once since the last patch
     
  3. Beetle

    Beetle L9: Fashionable Member

    Messages:
    627
    Positive Ratings:
    141
    also these are no-brainers, but in GUIstudiomdl, be sure you changed the sdk version to Orange Box then GameInfo path to Team Fortress 2.
     
  4. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    Thanks guys, I got it working now. But when I now put the model in Hammer it is invisible, I think that is because I do not have a texture applied to it. All I know is that I need to have a .tga image applied to the prefab when it is in Soft Image Mod, right? And then I apply that texture file in CannonFodder's Compiler when compiling the .smd?
     
  5. Beetle

    Beetle L9: Fashionable Member

    Messages:
    627
    Positive Ratings:
    141
    the texture files need to be vtfs with accompanying vmfs. The model also needs to be UV mapped, but I'm not sure how that works with unconventional ways of making models in the first place (ie. not a modeling program)
     
  6. Hylle

    Hylle L1: Registered

    Messages:
    1
    Positive Ratings:
    0
    What exactly did you do to get rid of the MountApp Error 4 ?

    I have tried everything I think and I can't get rid of it. I registered on this forum just to ask...
     
  7. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    My path file was set wrong in GUIStudioMDL. I put the studiomdl.exe in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Team Fortress 2\bin and I set the Orange Box file path to C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\<steamname>\sourcesdk\bin\orangebox
     
    Last edited: Oct 12, 2013
  8. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    I was able to make the tga, compile it in CannonFodder's Compiler and it was successful. But the texture still won't show up in Hammer. The model shows up, but its purple and black. Do I need to put the files in certain folders?
     
  9. Beetle

    Beetle L9: Fashionable Member

    Messages:
    627
    Positive Ratings:
    141
    textures don't even need to exist for it to compile correctly. As for where you put the VTF textures, you put them in whatever folder you specified in your qc file.
     
  10. DisruptedHunter

    DisruptedHunter L2: Junior Member

    Messages:
    89
    Positive Ratings:
    1
    I got custom textures working now. But I am having a problem with my reinballoonacorn model, the model is there but the textures aren't with it. I tried verifying my tf2 files but it didn't work. I was thinking of asking a friend of mine to send their reinballoonacorn files and paste it into my directory. Would that work?