Dealing with Hammer's Imprecision

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by AdmBlack, Oct 31, 2010.

  1. AdmBlack

    AdmBlack L1: Registered

    Messages:
    2
    Positive Ratings:
    0
    Okay, so I'm making a map, and I'm trying to line two blocks up exactly. Now, I've been able to do this before with success, but for some reason, it's not working this time, and I would really like to know if there is some trick to getting it to work.
     
  2. Lancey

    aa Lancey Currently On: ?????

    Messages:
    3,076
    Positive Ratings:
    1,314
    Do you have snap to grid on?
     
  3. PL-7764

    PL-7764 L6: Sharp Member

    Messages:
    376
    Positive Ratings:
    67
    Do you have the grid disabled? At the lower-right-most corner of Hammer there's a bit of text reading "Snap: [On/Off] Grid: [#]". If it says "Snap: Off" press Shift+W to turn it on. No conceivable reason why brushes won't line up once you have the grid on, unless they're a freakish impossible shape or the grid is set to too small a size, in which case you may have other, bigger problems you should first address with them besides. ;)

    EDIT: Whoa dang, Ninjar'd
     
  4. tyler

    aa tyler snail prince, master of a ruined tower

    Messages:
    5,035
    Positive Ratings:
    3,992
    If you grid is small but you're zoomed out it'll be hard to push things together unless you zoom back in or make the grid big.
     
  5. REEJ

    REEJ L7: Fancy Member

    Messages:
    437
    Positive Ratings:
    167
    Another related issue that happens: Enlarging brushwork using the tool in most cases produces stuff after the comma in sizes and what makes them go "off grid"