broken info_player_teamspawn

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by LittleBrownDog, Sep 20, 2009.

  1. LittleBrownDog

    LittleBrownDog L1: Registered

    Messages:
    12
    Positive Ratings:
    0
    So I'm a very new mapmaker, and I'm still working on my second map, cp_marauders, but I can't release it formally or even playtest it until I get this problem worked out.

    Everyone, on both teams, spawns in the same place. I made a map before this where all the spawns worked correctly, and even in previous versions of this map, things have been fine. The players only spawn in one of the info_player_teamspawns I put in the map, even if there are others. They always spawn in one of them though, never in a random place.

    I've tried everything I can think of, everything answer to this I could find online, and every suggestion I've gotten from anyone. I've taken them out, remade them, remade them from scratch, copied them in from a working map, copy/pasted the entire map into a new file and remade them, renamed them...and I have no idea what to do now! Yes, the team parameters are set to the correct team, they were working fine before, and for some reason they don't work now. Everything else in the map works perfectly though, just the spawns are broken, no errors in the compile log or anything.

    Any help would make me so happy. Thanks!
     
  2. NovaSilisko

    aa NovaSilisko L42: Life, the Universe and Everything

    Messages:
    502
    Positive Ratings:
    128
    Move them all up 8 units.

    Edit: WHAT WHY IS MY AVATAR CAKE
     
  3. grazr

    aa grazr Old Man Mutant Ninja Turtle

    Messages:
    5,436
    Positive Ratings:
    3,557
    ....[ame=http://forums.tf2maps.net/showthread.php?t=9687]TF2maps.net Birfday[/ame]
     
  4. LittleBrownDog

    LittleBrownDog L1: Registered

    Messages:
    12
    Positive Ratings:
    0
    I tried that too. Moved them up, 8, 16, didn't seem to matter.
     
  5. grazr

    aa grazr Old Man Mutant Ninja Turtle

    Messages:
    5,436
    Positive Ratings:
    3,557
    Don't you need a filter for the spawns? I can't remember.. but this might be a problem if you do, and they are set up improperly.
     
  6. WastedMeerkat

    WastedMeerkat L3: Member

    Messages:
    144
    Positive Ratings:
    142
    No, you don't. You should only have to assign a team to the info_player_teamspawns with the corresponding "Team" field.
     
  7. LittleBrownDog

    LittleBrownDog L1: Registered

    Messages:
    12
    Positive Ratings:
    0
    So no one has any ideas at all about this? That's awful, I may have to rebuild my map in pieces until I figure out what the problem is...
     
  8. Agentkid

    Agentkid L1: Registered

    Messages:
    45
    Positive Ratings:
    15
    Do your spawns have any connection to the control point say Team spawn if this point is capped?
     
  9. Xi.Cynx

    aa Xi.Cynx Former Alias: †Blade†

    Messages:
    772
    Positive Ratings:
    721
    Have you set up your 'func_respawnroom' triggers? You'll need those in order for each one of the entities to be made of use. Once you have those setup and make sure they are touching the ground of the spawnroom all the way to each wall and the ceiling. After that, associate the trigger with the correct team (ex. Red, Blue) and give it the trigger texture so it won't be seen in game. It should work after that.
     
  10. Caliostro

    Caliostro L6: Sharp Member

    Messages:
    261
    Positive Ratings:
    110
    Are you SURE you're doing everything ok? They're both set to only respawn their respective teams?


    If all else fails - Provide VMF or at least a screenshot of the properties in one of the spawn points.