blendgroundtograss giving me errors

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by cornontheCoD, Nov 16, 2008.

  1. cornontheCoD

    cornontheCoD L7: Fancy Member

    Messages:
    437
    Positive Ratings:
    70
    So whenever I use the texture used in lumberyard (the grass one), it gives me an error about it using an unknown detail object type. I put my compile log into the interlopers error checker and here is what it says:


    Found query in 2 errors: ( Link to this list )

    * Material some_material uses unknown detail object type some_type!
    * zero area child patch

    Material some_material uses unknown detail object type some_type!

    Description:
    One of your textures is scripted to emit detail props (the grass thingies that appear on displacements), but the detail props specified are not defined in the mod's data files.

    Solution:
    Usually this error is caused by mindlessly porting textures from other mods, without porting the detail props file. The fix is to either get these detail props from that other mod, or fix the texture so it emits detail props that exist in the current mod.

    See also:
    WIKI: Displacement grass
    WIKI: Detail_props



    I think it has something to do with the texture emitting the grass model, but I don't really know. Is there something I'm not doing that I should be? I haven't really used blend textures much. I do know how to paint alpha, is there anything else?
     
  2. Inqwel

    Inqwel L6: Sharp Member

    Messages:
    308
    Positive Ratings:
    57
    In the window under "map properties", did you change the "detail.vsp file" field to detail_trainyard.vbsp and "detail material file" field to detail/detailsprites_trainyard?
     
  3. cornontheCoD

    cornontheCoD L7: Fancy Member

    Messages:
    437
    Positive Ratings:
    70
    nope, I did not know I had to do that. Thank you very much. will this fix the grass problem too? currently my paint alpha looks good in hammer, but it looks like crap in-game