Blend textures ain't blending

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Memphinstein, Aug 11, 2014.

  1. Memphinstein

    Memphinstein L1: Registered

    Messages:
    5
    Positive Ratings:
    0
  2. A Boojum Snark

    aa A Boojum Snark Toraipoddodezain Mazahabado

    Messages:
    4,769
    Positive Ratings:
    5,527
    To get the simple out of the way: are you using them on a displacement?
     
  3. wareya

    wareya L7: Fancy Member

    Messages:
    493
    Positive Ratings:
    172
    looks like they're blending to me, just like the blend's a bit broken.
    note that blending in hammer looks different from ingame depending on your settings. there's something called "blend modulation" where instead of being a gradient thing it'll make patterns and hard edges.
     
  4. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,741
    I have never seen artifacts like that. What on earth are you doing?? Full hammer screenshots, provide them please!
     
  5. Memphinstein

    Memphinstein L1: Registered

    Messages:
    5
    Positive Ratings:
    0
  6. A Boojum Snark

    aa A Boojum Snark Toraipoddodezain Mazahabado

    Messages:
    4,769
    Positive Ratings:
    5,527
    You've turned the entire brush into displacements, it is only supposed to be the face you want (the top surface). Easy way to fix it: select all your ground brushes, open the face edit dialog (this will convert your selection to all faces on the brushes), then deselect (ctrl+click) all the ground faces you want to keep, click destroy.

    I've never heard of it causing Z-fighting, but it should probably be fixed first anyway.
     
  7. Memphinstein

    Memphinstein L1: Registered

    Messages:
    5
    Positive Ratings:
    0
    Yup, done that. The map looks fine now, but as soon as I fire a weapon its resets to what was shown previously
     
  8. YM

    aa YM LVL100 YM

    Messages:
    7,099
    Positive Ratings:
    5,741
    Is it any blend texture or just that specfic one?
     
    • Thanks Thanks x 1
  9. Lampenpam

    aa Lampenpam

    Messages:
    1,018
    Positive Ratings:
    337
    Is it a custom texture? maybe the blendmodulate is somewhat broken or invalid VMT?
     
  10. Memphinstein

    Memphinstein L1: Registered

    Messages:
    5
    Positive Ratings:
    0
    *Rests head slowly upon the desk and sobs quietly* You are correct. blendgraveltogravel003 wasn't playing ball

    Thank you very much for your assistance