Black Texture problem & Distorted reflections

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by munkey, Apr 5, 2009.

  1. munkey

    munkey L1: Registered

    Messages:
    12
    Positive Ratings:
    0
    I've got a couple problems I'm not sure how to fix.


    First, I've got an issue with a single texture showing up solid black when I compile the map with vrad.

    It's not a model texture, and there's no leaks in the map. It's the airduct texture so it's used several times in the map, and it works fine except on this one pesky brush.

    I tried deleting and creating a new brush twice, but it just does the same thing.
    If I build cubemaps, the specular effects show up normally, but with black underneath.


    Here's some screenshots to show what I'm talking about.

    From an angle where the specular effects don't show.
    [​IMG]

    From an angle where the specular effects do show.
    [​IMG]

    Symmetrical RED side where it works just fine.
    (no cubemaps built in this shot)
    [​IMG]
    (ignore the bad quality I forgot to change irfanview to not resize)


    No matter what texture I use it's black, and again it only turns black when I compile with vrad on so it's related to the lighting I think, but I can't figure out what's causing it.


    -------------------------------------------

    Second, the reflections on a couple brushes are distorted. Not sure how to describe it so I'll go straight to the screenshots.

    [​IMG]
    [​IMG]

    If you look straight at the textures they look fine, the distortion is only in the reflection.
     
  2. Solynth

    Solynth L5: Dapper Member

    Messages:
    216
    Positive Ratings:
    23
    With the black textures make sure they aren't model textures "/model"
     
  3. munkey

    munkey L1: Registered

    Messages:
    12
    Positive Ratings:
    0
    As I said, it's not a model texture, and it does it no matter what texture I use.

    I'm pretty sure the face just isn't being lit, but I don't know why or how to fix it.
     
    Last edited: Apr 5, 2009
  4. munkey

    munkey L1: Registered

    Messages:
    12
    Positive Ratings:
    0
    I got both issues sorted out now.
     
    Last edited: Apr 6, 2009