Bizarre Texture Glitch

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Tarry H Sruman, Aug 9, 2011.

  1. Tarry H Sruman

    Tarry H Sruman Large Orphanage Proprietor

    Messages:
    871
    Positive Ratings:
    820
    So I compiled my map (which WOULD HAVE BEEN READY TO UPLOAD) and I get this:
    http://i528.photobucket.com/albums/dd328/LooksLikeFailure/2011-08-08_00001.jpg?t=1312874523
    A few facts:
    -The whole floor of the room is one block
    -The texture is cut, but the block is still solid
    -The texture is cut along a visleaf
    http://i528.photobucket.com/albums/dd328/LooksLikeFailure/visleaf.png?t=1312874592
    -The texture cut extends to an adjacent block, but not along a visleaf
    -The compile log is completely error-free
    -The surface appears normally in the editor
    -A similar bug appeared in an earlier version of the map, where texture changes applied to the block would not apply, and would instead appear on a 2D plane somewhere else on the map. Replacing the block fixed this, which does not work with this.
    -I am completely fucking baffled

    Thanks to anyone who can figure this out, the map is ready for an initial release and this goddamn problem had to rear its ugly head at the last second.
     
  2. Jeremy

    Jeremy L11: Posh Member

    Messages:
    829
    Positive Ratings:
    251
    Last edited: Aug 9, 2011
  3. Silverus

    Silverus L3: Member

    Messages:
    120
    Positive Ratings:
    6
    Thats probably it, but a similar thing happened to me before, and it was because i had Nodraw blocks occupying the same space as some of my textured blocks. If Raffis solution doesnt work, try this one. I doubt im right though, just my personal experience.
     
  4. Kill_the_Bug

    Kill_the_Bug L14: Epic Member

    Messages:
    1,466
    Positive Ratings:
    237
    Just throwing this in because I don't know if this is part of the issue or not but is it a displacement?

    The only reason I ask is that some displacements have the grass effect that's created when you create the displacement.

    With the last update that valve did - all of this grass stuff now appears as little squares with purple black on them on my machine regardless of the map this has just started to happen on my machine over the last couple of days.

    Maybe the update is doing something to your machine?

    Also is it an entity or something - does it happen all the time - maybe it's a bad brush - has it been destroyed and recreated?
     
    Last edited: Aug 9, 2011
  5. gamemaster1996

    gamemaster1996 L13: Stunning Member

    Messages:
    1,065
    Positive Ratings:
    131
    By the looks of it, no.
     
  6. grazr

    aa grazr Old Man Mutant Ninja Turtle

    Messages:
    5,436
    Positive Ratings:
    3,564
    If he had nodraw sharing this plane then it'd show in his hammer screenshot as 2 z-fighting textures. One the concrete floor and the other the nodraw.
     
  7. DaBeatzProject

    aa DaBeatzProject

    Messages:
    1,276
    Positive Ratings:
    1,091
    not when you have the nodraw texture disabled in hammer, so you better double check that!


    edit: this button: :rendernodraw:
     
  8. Tarry H Sruman

    Tarry H Sruman Large Orphanage Proprietor

    Messages:
    871
    Positive Ratings:
    820
    I'll try this, but I doubt this is the problem, since the issue persists when I compile with everything but square world geometry hidden
     
  9. Tarry H Sruman

    Tarry H Sruman Large Orphanage Proprietor

    Messages:
    871
    Positive Ratings:
    820
    Even with every clipped brush set to func_brush and many of them outright deleted, the problem continues.

    Update: When the floor is turned into a displacement, this doesnt happen. I'm going to use this as a temporary workaround so I can get the initial release out and do more testing.
     
    Last edited: Aug 9, 2011
  10. Lancey

    aa Lancey Currently On: ?????

    Messages:
    3,076
    Positive Ratings:
    1,314
    Is your map leaking?
     
  11. Tarry H Sruman

    Tarry H Sruman Large Orphanage Proprietor

    Messages:
    871
    Positive Ratings:
    820
    No, its sealed.
     
  12. Lancey

    aa Lancey Currently On: ?????

    Messages:
    3,076
    Positive Ratings:
    1,314
    Try splitting the visleaves in that room manually, using hint brushes.
     
  13. Tarry H Sruman

    Tarry H Sruman Large Orphanage Proprietor

    Messages:
    871
    Positive Ratings:
    820
    That was the first thing I did, and it didn't work.